Obamat kuulates... kõik õige, kuid ikka veidi nukker

Meelis Mandel 03. september 2014, 18:05

Heinz Valku ja Marie Underit välismeediat rekordiliselt täis Nordea kontserdisaalis tsiteerinud Barack Obama ütles seda, mida talt eelkõige kohalik auditoorium ootas.

Üle tosina aplausiga katkestatud kõne oli selgelt suunatud Eestile, laiemalt Balti riikidele ja ühtlasi Ukrainale ning Venemaale. Hinnanguliselt pikima aplausiga märgistati presidendi lauset: kui siin küsitakse, kes tuleb appi, siis on need NATO liitlased, sh USA, siin ja praegu.

Obama kõne oli selline nagu ta praegusel hetkel olema pidi – demokraatia, vaba sõna ja vaba enesemääramise pühitsemine. Kuid natuke nagu nukker tunne oli saalist lahkuda. Ei kuulnud lavalt kerglast lõõpi, nalja täis pikitud vaimukusi, mida isegi USA presidendid (ja eriti nemad) nii hästi oskavad. Aeg ei ole selline. Kuid teisel ajal poleks Obama ka Tallinnasse tulnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2014, 15:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing