• Jaga lugu:

  Toiduainete hinnad viimase 4 aasta madalaimal tasemel

  ÜRO toiduhinna indeks on kukkunud viimase nelja aasta madalailmale tasemele; tänu heale ilmale on teraviljasaak olnud ülimalt hea ning piimatoodangu import on aeglustunud.

  Kõikide teiste toiduainete gruppide, v.a liha hinnad, mida ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon (FAO) hindab, on märkimisväärselt kukkunud; langust juhivad piimatooted.
  FAO igakuine toiduindeks oli augustis keskmiselt 196,6 punkti, mis on 3,6% vähem kui juulis. Liha hinnad olid jätkuvalt kõrged, FAO lihahinna hindeks kasvas aasta lõikes 14%.
  Venemaa impordikeeld Lääne piimatoodetele on hindadele rängalt mõjunud.
  Ka nisu hinnad jätkasid augustis langust tänu järjekordsele rekordsaagikusega aastale. Teravilja hind langes madalaimale tasemele alates 2010. aasta juulist. Maisihind kukkus viimase nelja aasta madalaimale tasemele samuti tänu rekordilisele saagikusele sellel aastal. 
  Globaalsed teravilja varud jõuavad sellel aastal tõenäoliselt viimase 15 aasta kõrgeimale tasemele. FAO prognoosib, et maailma teraviljavarud jõuavad 2015. aasta hooaja lõpuks 616 miljoni tonnini, mis ületab eelmist prognoosi 12 miljoni tonniga.
  Riis on ainus teravili, mille hind augustis ei langenud, kuna Tai ei olnud oma varusid just lahkelt jagamas.
  “Fakt, et Tai piirab jätkuvalt riigi müüki, hoolimata riiklike riisihoidlate hiiglaslikest varudest, on olnud üks faktoritest, mis on riisi hinda ühtlasena maailmas hoidnud,” märkis FAO ökonomist Concepción Calpe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.