15. september 2014 kell 5:25

Sulling osaleb Soome suurimal allhankemessil

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling on täna ja homme Tamperes, kus toimub Soome suurim tööstusmess Alihankinta.

Sullingul on kavas kohtumine Soome Perefirmade Liidu juhi, endise peaministri Matti Vanhaneniga ning annab Soome-Eesti äriseminaril ülevaate Eesti majandusest ning koostööst Soomega.

„Loodan, et Alihankinta messil osalevad Eesti elektroonika-, masinaehituse- ja metallitööstuse ettevõtted leiavad messilt uusi koostööpartnereid,“ vahendas majandusministeerium oma pressiteates Sullingu sõnu.

Soome on Eesti suurim kaubanduspartner. 2013. aastal oli kaubavahetuse kogukäive 3,66 miljardit eurot, millest eksport moodustas 54% ehk 1,98 miljardit eurot. Eestisse tulnud otseinvesteeringutest 22% ehk 3,5 miljardit eurot on pärit Soomest, suur osa investeeringutest on läinud kinnisvarasse ja töötlevasse tööstusesse.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum