Sirje Rank • 1. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti-Soome LNG terminali projekt tupikus

LNG terminal
LNG terminal  Foto: Scanpix

Eile Tallinnas Soome, Eesti ja Euroopa Komisjoni esindajate kõnelused LNG terminali rajamise üle Soome lahe äärde jõudsid tupikusse, kirjutab täna Soome päevaleht Helsingin Sanomat.

Probleem on jätkuvalt selles, et uut regionaalset terminali, mida EL oleks valmis rahastama, soovivad enesele nii Soome kui Eesti. Seni välja pakutud kompromissid pole läbimurret toonud.Soome Gasumi selgituse järgi on probleem selles, et investeerimistoetuse suurus on varasemate juttudega võrreldes oluliselt vähenenud."Kahjuks ei leidnud me kõigile osapooltele sobivat ja majanduslikult tasuvat koostöömudelit. Kõik esitatud ettepanekud oleksid vajanud arvestatavat ELi toetust, mida ei olnud saadaval," ütles Gasumi tegevjuht Johanna Lamminen.Soome töö- ja majandusministeeriumi ametniku Esa Härmälä sõnul lükkub terminal edasi. Uue kohtumise aega kokku ei lepitud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt