• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene ajakirjanikud pagesid Lätti

  Venemaa ajakirjanikud asutasid Lätis alternatiivse portaali MeduzaFoto: Bloomberg

  Grupp Venemaa ajakirjanikke, keda juhib uudisteportaali Lenta.ru endine juht Galina Timtšenko, otsustasid põgeneda karmi tsensuuri eest kodumaal ning alustasid tööd Lätis, asutades Riias uue portaali Meduza, vahendas LTV saade de facto.

  Meduza eesmärk on edastada Vene auditooriumile uudiseid Venemaast, kuid seda Läti territooriumilt. Toimetus asub Riias ning ajakirjanikud töötavad nii Venemaal kui ka Lätis. Portaal sai juba Lätist ametliku tegevusloa.
  Timtšenko tunnistas, et seoses nende tegevusega võivad Lätit ähvardada uued sanktsioonid Venemaalt. „Me oleme sellele mõelnud. Otsustasime, et kui Meduzaga seoses tekivad Lätis probleemid, kolime Berliini. Teiselt poolt on võimalik, et oleme niivõrd väheoluline projekt, et Venemaa võimud ei pööra sellele tähelepanu,“ sõnas Timtšenko.
  Timtšenko selgitas, et tema vallandamist Lenda.ru peatoimetaja kohalt võib tõlgendada kui võimude reaktsioone Ukraina uudiste kajastamisel. „See leidis aset Ukraina sündmuste alguses. Inimesed Kremlis teadsid, et Maidani ja Krimmiga asi ei lõpe ning ennustasid edasisi arengud. Seepärast nad mõistsid, et meediakanal, millel on iga päev 2 miljonit lugejat, on liiga tugev, et kajastada Ukraina kriisi nii, nagu seda tegime meie,“ rääkis Timtšenko.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Apple'i piirangud kukutavad sotsiaalmeedia aktsiaid
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.