Äripäev • 20. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Rootsi kaitsevägi otsib oma vetest tundmatut alust

Rootsi mereväe korvett HMS Visby.  Foto: epa

Neljapäeval registreerisid Rootsi kaitsejõud Stockholmi saarestikus venekeelse hädakutsungi, mis käivitas Rootsis ulatuslikud tundmatu aluse otsingud. Seni pole otsingute käigus midagi leitud, vahendas ERRi uudisteportaal ajalehte Svenska Dagbladet.

Samas on avalikustatud kaardilt näha, kuidas on veealune tegevuse allikas liikunud, vahendasid ERRi teleuudised.

Kaardi järgi vaadates on reedel kaks korda ja pühapäeval kolmandat korda registreeritud kontakti vahe umbes paarkümmend kilomeetrit. Rootsi ei kinnita, et tegemist on allveelaevaga, kuid ei lükka seda ka ümber.

Stockholmi saarestikus vältava operatsiooniga seostatud Vene tanker NS Concord viibib jätkuvalt saarestiku lähistel. Öösel on tanker liikunud vähem kui ühesõlmelise tunnikiirusega, mis põhimõtteliselt tähendab paigalseisu.

Laev asub umbes 120 kilomeetri kaugusel Stockholmist.

Rootsi kaitsevõimude teatel on registreeritud juhtum murettekitav, sest samas piirkonnas on viimase aastaga korduvalt sarnast tegevust registreeritud, vahendasid ERRi uudised.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt