Firmajuht: Skinest Rail ei müü saiakesi

24. november 2014, 07:30
Roman Zahharov.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141124/NEWS/141129904/AR/0/AR-141129904.jpg

Raudteeveeremi ja selle varuosade müügi, rendi ning remondiga tegeleva Skinest Raili käive on langenud. 2012. aastal Eesti Edukamate Ettevõtete TOP100 pingereas 10. kohal olnud firma kukkus mulluste tulemuste põhjal 495.-496. kohale.

Miks käive langes, selgitab firma juhatuse liige Roman Zahharov:

2012. aastal oli meil tehingute tippaeg. Me ei müü saiakesi, mis maksavad üks-kaks eurot, vaid ostame-müüme vaguneid ja vedureid, mis maksavad väga palju. Üks või kaks tehingut võivad seega oluliselt käivet suurendada. Tegutseme rohkem kui 10 turul, mis tasakaalustab riske.

Meie sektoris langes mullu kõigi ettevõtete käive ja kasum. Veeremiga seotud tehinguid oli läinud aastal üksikuid.

Mullu tegelesime valudetailide tehase ehitusega Usbekistani Raudtee jaoks, mille maht oli ligi 35 miljonit eurot. See on suurim tehas, mille rajanud oleme. Ehitamisel olid samasugused riskid, nagu on mujal riikides väljaspool Euroopa Liitu, olgu nendeks Valgevene, Ukraina, Venemaa või Kasahstan. Pead tundma oma klienti ja olema kindel, et ta maksab sulle – püüad kogu tarneahelat kindlustada. Idas tehakse asju aeglasemalt, usaldus tuleb välja teenida. Ettevõtet teha ei ole raske, keeruline on käivet kasvatada ja samm-sammult tellimusi juurde saada. Meie kasv sõltub kindlasti töötajatest, keda ei ole alati lihtne leida. Müügiinimestest, kes kliente toovad, on kõige suurem puudus.

Praegu rubla kukub, sanktsioonid kehtivad, võib-olla karmistuvad. Venemaa on ka suhteliselt kuri Euroopa peale ja isoleerib ennast teistest turgudest. Seepärast huvitavad meid Kesk-Euroopa ja idaturud, sest nad ei ole eriti seotud ebastabiilsusega, mis Venemaa ümber on. Huvitavad on Poola ja Ukraina – nad on suured ja arenevad. Atraktiivsed on Gruusia ja Kasahstan, mis on nagu Eesti 10-15 aastat tagasi. Seal alles algab kõik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2014, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing