• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  IT eelarved tuleval aastal pigem suurenevad

  IT eelarved tuleval aastal pigem suurenevadFoto: Julia-Maria Linna

  Suuremad pangad ja küsitletud mobiilioperaatorid kinnitasid IT uudistele, et nende infotehnoloogia kulutused ning eelarve 2015. aastal saab olema suurem kui sel aastal.

  „SEB Eesti üksuse 2013. aasta kulutused IT ja elektrooniliste toodete arendusele olid 3,1 miljonit eurot, 2012. aastal 2,9 miljonit eurot. 2014. aasta kulu on suurem kui 2013. aastal. Trend läbi viimaste aastate on olnud kasvav, mis ilmselt lähiaastatel ei muutu,“ andis tuleviku kohta vastuse SEB Eesti kommunikatsioonijuht Evelin Allas.
  Swedbank märkis, et nende IT osakonna eelarves on tuleval aastal oodata minimaalseid muutusi ning eelarve maht jääb samaks, mis sel aastal. „Eelkõige keskendutakse panga töö efektiivsuse tõstmisele ja oluline osa on ka erinevate teenuste digitaliseerimine,“ ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask. Millised täpsemalt saavad olema panga tuleva aasta IT alased investeeringud pressiesindaja sõnul kommenteerida võimalik ei ole.
  Loe täispikka artiklit Äripäeva teemaveebist ITuudised.ee.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.