Kadrin Karner • 3. detsember 2014 kell 9:41

IT eelarved tuleval aastal pigem suurenevad

IT eelarved tuleval aastal pigem suurenevad  Foto: Julia-Maria Linna

Suuremad pangad ja küsitletud mobiilioperaatorid kinnitasid IT uudistele, et nende infotehnoloogia kulutused ning eelarve 2015. aastal saab olema suurem kui sel aastal.

„SEB Eesti üksuse 2013. aasta kulutused IT ja elektrooniliste toodete arendusele olid 3,1 miljonit eurot, 2012. aastal 2,9 miljonit eurot. 2014. aasta kulu on suurem kui 2013. aastal. Trend läbi viimaste aastate on olnud kasvav, mis ilmselt lähiaastatel ei muutu,“ andis tuleviku kohta vastuse SEB Eesti kommunikatsioonijuht Evelin Allas.

Swedbank märkis, et nende IT osakonna eelarves on tuleval aastal oodata minimaalseid muutusi ning eelarve maht jääb samaks, mis sel aastal. „Eelkõige keskendutakse panga töö efektiivsuse tõstmisele ja oluline osa on ka erinevate teenuste digitaliseerimine,“ ütles Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask. Millised täpsemalt saavad olema panga tuleva aasta IT alased investeeringud pressiesindaja sõnul kommenteerida võimalik ei ole.

Loe täispikka artiklit Äripäeva teemaveebist ITuudised.ee.

Hetkel kuum