• Jaga lugu:

  USA tööturu andmed panid dollari rallima

  Inimesed ootavad USA-s järjekorras, et neile tööd pakutaks.Foto: Bloomberg

  USA dollar tugevnes täna uute rekorditeni. Novembri töötururaport näitas oodatust paremaid andmeid ning see suurendab ka ootusi, et Föderaalreserv võib intressimäärasid oodatust varem tõstma hakata.

  Tööandjad palkasid novembris enim töötajaid ligi kolme aasta jooksul. Samuti toimus tugev palgakasv ja töötuse määr püsis kuue aasta madalaimal tasemel – 5,8 protsendil, selgub USA tööturu raporti andmetest.
  Selle nädala alguses Föderaalreservi ametnike poolt tehtud kommentaarid viitavad, et kaalutakse oodatust varasemat intressimäärade tõstmist. Sõna võtsid New Yorgi FEDi president Willam Dudley ning FEDi aseesimees Stanley Fischer, kes osutasid intressimäärasid kommenteerides tugevatele majandusandmetele.
  „FED on juba märku andnud, et midagi muudetakse. Dudley ja Fischeri kommentaarid näitavad, et rahapoliitika normaliseerimisele hakatakse väga tõsiselt mõtlema,“ ütles CitiFX valuutastrateeg Steven Englander.
  Reedesed tööturuandmed muudavad tõenäoliselt ka turgude ootusi. Investorid on nüüd eeldamas, et intressimäärade tõus tuleb 2015. aasta keskel, mitte järgmise aasta kolmandas kvartalis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Idufirma lõi kaupluse, mida esmapilgul näha ei ole. Ka Cleveron valmistub tulevikutrendiks
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Kas osta või rentida?
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.