Sirje Rank • 2 jaanuar 2015

Prantsuse staarökonomist loobus kõrgest tunnustusest

Thomas Piketty  Foto: EPA

Thomas Piketty, kelle ebavõrdsust kritiseerivast raamatust „Kapital 21. sajandil“ sai mullu kiiresti bestseller, mille ka ajaleht Financial Times aasta raamatuks tituleeris, loobus Prantsusmaa kõrgeimast riiklikust teenetemärgist Auleegioni ordenist.

„Valitsuse asi ei ole otsustada, kes on auväärne,“ teatas Piketty agentuuri AFP vahendusel. Selle asemel võiks valitsus keskenduda sellele, kuidas Prantsusmaal ja mujal Euroopas majandus uuesti kasvama saada.

Oma raamatus propageerib 43-aastane Pariisi majanduskooli professor muu hulgas progresseeruvaid makse, et ebavõrdusust tasandada.

Teenetemärgi asutas Napoleon Bonaparte 1802. aastal. Ajaleht Financial Times märgib, et kõrgest autasust on varem loobunud teiste seas maalikunstnik Claude Monet, kirjanikud Jean-Paul Sartre ja Albert Camus, helilooja Hector Berlioz ning filminäitleja Brigitte Bardot.

Hetkel kuum