• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gasell soovitab: haara probleemil sarvist

  Muhumaa ehitusfirma omanik ja juht Kaino Traumann on keskendunud Soome ehitusturule.Foto: Väinu Rozental

  Äripäev tutvustas eelmisel aastal kaks korda kuus kiiresti arenevaid ettevõtteid. Loe, milliseid soovitusi jagas Saaremaa gasellfirma juht Kaino Traumann algavale ettevõtjale ning millest gaselliloo kangelane unistab.

  Orissaare firma OÜ Trajali ehitab Soomes ja pakub majutusteenust Saaremaal. Aastatel 2010–2012 kasvas Trajali ärikasum 3,20 ja käive 2,17 korda. Firma oli mulluses Gaselli TOPis 514. kohal.
  Trajali omanik ja juht Kaino Traumann soovitab:
  1. Kuluta kasum otstarbekalt. Pärast esimest laekumist ei ole mõtet osta kasutatud Audi või ATV, pigem osta kaubik või tellingud. Ma saan aru, et inimestel tekib kihk viia ellu oma unistusi, kui tulevad head laekumised. Tasuks kaaluda, kas unistust ellu viia pole veel liiga vara.
  2. Alati vasta telefonile ja meilile. Probleemidele proovi leida kohe lahendus. Ma vastan telefonikõnedele ka õhtul ja nädalavahetusel. Meil on osa kliente, kes ei saa päevasel ajal suhelda, nendega suhtlen ma neile vabal ajal. Samuti vastan ma meilile alati kiiresti, kirjutan kasvõi OK, mis annab inimesele teada, et olen kirja kätte saanud ja tegelen tema probleemiga.
  3. Oska puhata. Alustava ettevõtte juhile/omanikule on ka laupäev ja pühapäev sageli tööpäevad. Kui sa võtad asja südamega, oled oma mõtetes kogu aeg töö juures. Kui ma olen nädalavahetusel Eestis, suhtlen iga päev objektidel töötavate meestega. Möönan, et mul endal on puhkamisega probleeme. Vähemalt korra aastas püüan siiski perega pikal reisil käia, et end täielikult välja lülitada. Ületöötamine ruineerib tervist.
  Ehitaja unistab:
  "Lähiaastatel plaanin tegevust laiendada ja palgata lisatööjõudu. Et osaleda suurematel hangetel, tuleks arvatavasti ühineda mõne teise ettevõttega. Samas ma üldse ei eita, et kui mulle 5–10 aasta pärast tehakse hea pakkumine, siis ma hea meelega müün firma maha ja saan tegeleda asjadega, millega ma praegu tegeleda ei saa. Arvan, et kõik ettevõtjad unistavad sellest, et mingil hetkel peab palgapäev ka ju tulema."
  Äripäev jätkab kiiresti kasvavate gasellfirmade tutvustamist ka tänavu.
  Sellel aastal kandideerib Gaselli TOPi võidule 1106 ettevõtet. Vaata, mis firma sinu maakonnast: http://www.aripaev.ee/uudised/2014/12/22/top-maakondade-parimad-gasellid.
  26. veebruaril korraldab Äripäeva toimetus Gaselli kongressi, kus kuulutatakse välja parimad gasellid. Kongressil esinevad Siim Kallas, Ain Hanschmidt, Rainer Nõlvak, Rolf Relander, Jakob Saks jt inspireerivad esinejad.
  Gaselliliikumist toetab LHV.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.