Äripäev • 6. veebruar 2015 kell 11:45

Kristi Täht on aasta naisettevõtja

Kristi Täht  Foto: Andres Haabu

EVEA premeeris eile konkursi "Eesti Ettevõtlik Vaim" võitjaid, parim naisettevõtja 2014 oli mullu Marati ostnud Kristi Täht.

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon tunnustas ettevõtjaid viies kategoorias, milles igaühes oli kolm nominenti. Kõikide nominentide kohta saad lugeda siit.

Konkursi "Eesti Ettevõtlik Vaim" võitjad:

PÕLVKONDADE JÕUD 2014 on Dimela AS, mis tegeleb veterinaarravimite ja -instrumentide, tervislike söödalisandite ning lemmikloomakaupade hulgimüügiga Baltikumis alates aastast 1992. Ettevõte on loomisest alates toetanud loomaarstide erialast täiendõpet ning kandnud hoolt kodutute lemmikloomade hea käekäigu eest. Dimelas töötab 3 pereliiget ja juhtimine on üle antud nooremale põlvkonnale. Omanik ja pikaaegne juht Kadri Kullman liikus mullu septembris ettevõtte nõukogusse, Dimela juhiks sai Oliver Kullman.

PARIM NAISETTEVÕTJA 2014 on Kristi Täht, kes on oma ettevõtete fookuse suunanud rõivaste tootmisse. Eelmisel aastal ostis ta Marati kaubamärgi ja Sindis tegutseva trikotaaživabriku Qualitex AS. Tema ettevõttele Katarina OÜ kuulub kaubamärk HIPO ning ettevõte on töötanud välja ka linaste riiete projekti, mis on mõeldud allergikutest lastele.

MAA SOOL 2014 on MS Balti Trafo, mis on 1997. aastal asutatud 150 töötajaga elektrotehnika valdkonna ettevõte, mis valmistab erinevaid väiketransformaatoreid, induktiivkomponente ja toiteseadmeid. Vändras tegutseva ettevõtte omanik on sakslaste Schwa-Medico Group, MS Balti Trafot juhib Jaanus Luberg.

PARIM START 2014 on Rexest Grupp OÜ, mis on 2009. aastal asutatud Kesk-Eestis tegutsev ettevõte, mille põhitegevus on plastikpakendijäätmete taaskasutusse võtmine ning plastikust ehitusmaterjalide tootmine. Rexest on ainuke Eesti ettevõte, mis suudab taaskasutusele võtta segaolmeplastikpakendeid. Ettevõtte omanikud on Sergey Kolesnikov, Merle Saareväli, Igor Mölder, Sirle Aria ja Mihkel Klaassen. Juhatusse kuuluvad Aarne Saareväli ja Aivo Käsnar. 

KOOSTÖÖ VEDUR 2014 on Eesti Maaturism MTÜ, mis on asutatud 2000. aastal ja ühingu missioon on toetada rahvuslikul ja regionaalsel kultuuripärandil ning elulaadil baseeruvat kohalike inimeste juhitud turismi arendamist. MTÜ on aidanud kohaneda ligi 300 maaturismiettevõtjal ühiskonnas toimuvate muutustega. Seda juhivad Erki Kukk ja Raili Mengel.

Võitjad valis žürii koosseisus Marina Kaas, Lermo Pohlak, Kaupo Sempelson, Andro Kullerkupp, Jako Laanemägi, Tiit Elenurm ja Raivo Altmets.

Foto: Andres Haabu
Hetkel kuum