Äripäev • 2. märts 2015 kell 4:12

Vabaerakonna trump Enn Meri jäi riigikogu ukse taha

Saaremaa ettevõtja Enn Meri, aasta ettevõtja 2014 elutööpreemia laureaat.  Foto: Andres Haabu

Kuidas läks neil valimistel esimest korda kandideerivatel inimestel ning mis olid suurimad üllatused?

ERRi uudisteportaal võtab kokku, et uusi sportlastest kandidaate edu ei saatnud. Reformierakonnas kandideerinud vehkleja Nikolai Novosjolov sai 1016 häält, iluuisutaja Keskerakonna ridadest, Elena Glebova kogus 310 häält ning sama erakonna nimekirjas kandideerinud teenekas võrkpallitreener Avo Keel 102 häält. Keegi neist parlamenti ei pääsenud. Samuti kaotas oma koha endine kümnevõistleja, IRL-i liige Erki Nool, kes kogus 1021 häält.

Värske rahandusminister, Mustamäel ja Nõmmel kandideerinud Maris Lauri (Reformierakond) kogus valimistel 4019 häält ja sai sellega ringkonnamandaadi. Senine peaministribüroo juhataja ja esmakordselt kandideerinud Liina Kersna (Reformierakond) sai 2386 Võru-, Valga- ja Põlvamaa valija toetuse ning pälvis ringkonnamandaadi.

Tunnustatud ärimees Enn Meri, kes oli Vabaerakonna üks trumpe, sai Hiiu-, Saare- ja Läänemaal küll 1617 häält, kuid mitte mandaati.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum