Äripäev • 23. märts 2015 kell 12:45

Vaata: Riigikogu uus koosseis kinnitatud

Riigikogu saal  Foto: Raul Mee

Valimiskomisjon andis tead, et registreeris Riigikogu uue koosseisu.

Vastavalt Riigikogu valimise seadusele registreeris Vabariigi Valimiskomisjon tänasel koosolekul XIII Riigikogu liikmed ja asendusliikmete nimekirja.

Valimiskomisjoni otsus jõustub Riigi Teatajas avaldamisele järgneval päeval. Samast päevast algavad uue riigikogu liikmete volitused ja lõpevad eelmise koosseisu liikmete volitused.

Riigikogu uue koosseisu esimene istung toimub kümne päeva jooksul alates valimistulemuste väljakuulutamisest. Avaistungiks kutsub riigikogu kokku president.

Erakondadele, kes pääsesid riigikokku, otsustas valimiskomisjon seadusest lähtuvalt kautsjon tagasi maksta. Tagastamisele mittekuuluv kautsjon 44 020 eurot kantakse riigituludesse.

Uues riigikogus on Reformierakonnal 30 kohta, Keskerakonnal 27, sotsiaaldemokraatidel 15, IRLil 14, Vabaerakonnal 8 ja EKREl 7 kohta.

Riiigikogu 13. koosseis

Eesti ReformierakondTaavi Rõivas, Urmas Paet, Toomas Kivimägi, Jürgen Ligi, Urmas Kruuse, Ants Laaneots, Keit Pentus-Rosimannus, Kristen Michal, Anne Sulling, Urve Tiidus, Maris Lauri, Hanno Pevkur, Heidy Purga, Valdo Randpere, Yoko Alender, Madis Milling, Arto Aas, Kalle Laanet, Liina Kersna, Aivar Sõerd, Igor Gräzin, Kalle Palling, Laine Randjärv, Urmas Klaas, Jüri Jaanson, Lauri Luik, Deniss Boroditš, Johannes Kert, Terje Trei, Martin Kukk.

Eesti KeskerakondEdgar Savisaar, Jüri Ratas, Rein Ratas, Marika Tuus-Laul, Aadu Must, Viktor Vassiljev, Martin Repinski, Kersti Sarapuu, Kalev Kallo, Yana Toom, Kadri Simson, Heimar Lenk, Siret Kotka, Olga Ivanova, Erki Savisaar, Vladimir Velman, Valeri Korb, Toomas Vitsut, Mihhail Kõlvart, Mihhail Stalnuhhin, Mailis Reps, Enn Eesmaa, Mihhail Korb, Tarmo Tamm, Märt Sults, Priit Toobal, Lauri Laasi.

Sotsiaaldemokraatlik ErakondSven Mikser, Helmen Kütt, Mihkel Raud, Kalvi Kõva, Urve Palo, Rainer Vakra, Eiki Nestor, Jevgeni Ossinovski, Heljo Pikhof, Indrek Saar, Ivari Padar, Andres Anvelt, Tanel Talve, Hannes Hanso, Jaanus Marrandi.

Isamaa ja Res Publica LiitJuhan Parts, Marko Mihkelson, Margus Tsahkna, Aivar Kokk, Viktoria Ladõnskaja, Urmas Reinsalu, Marko Pomerants, Andres Metsoja, Priit Sibul, Maire Aunaste, Helir-Valdor Seeder, Ken-Marti Vaher, Raivo Aeg, Jaak Aaviksoo.

Eesti VabaerakondArtur Talvik, Krista Aru, Jüri Adams, Andres Herkel, Andres Ammas, Monika Haukanõmm, Ain Lutsepp, Külliki Kübarsepp.

Eesti Konservatiivne RahvaerakondMart Helme, Jaak Madison, Arno Sild, Henn Põlluaas, Uno Kaskpeit, Martin Helme, Raivo Põldaru. 

 

Hetkel kuum