Äripäev • 24. märts 2016 kell 9:41

Jaak Madison nõuab võimupööret

EKRE poliitikud Mart Helme (fotol vasakul) , Jaak Madison (keskel) ja Martin Helme (vasakul) Riigikogus.  Foto: Raul Mee, Äripäev

Parempopulistliku Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Jaak Madison kirjutas sotsiaalmeedias, et praegune valitsus tuleb välja vahetada.

Riigikogu liige ja muuhulgas ka Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Jaak Madison leiab, et valitsus on pagulaste kohta valetanud ning tuleb välja vahetada. Nimelt kinnitas Eesti Kreekale, et võtab lähiajal Kreekast vastu esimesed sõjapõgenikud Euroopa rändekava raames. Nende seas on üks viieliikmeline Iraagi perekond, üks mees Süüriast ja üks mees Jeemenist.

EKRE liige Jaak Madison sattus sellest raevu ning asus rünnakule. „Nii, värske info, et Eesti võtab Kreekast vastu 7 "pagulast". Kes nad siis on? Süüria teadlased ja spetsialistid? Ohh ei, üldse mitte. Viieliikmeline Iraagi perekond, üksik mees Süüriast ja üks mees Jeemenist! Ja mida räägib ja väidab valitsus ning peaminister? Süürias käib sõda, massid liiguvad, pagulased põgenevad jne jne. Tegelikkuses võetakse vaid üks süürlane ja see ka üksik mees, mitte mingid naised-lapsed ja perekonnad, rääkimata kristlastest, mida väitis veel sügisel M. Tsahkna! Valitsus on süüdimatult valetanud, valetab ja jätkab valetamist. See valitsus tuleb vahetada ja kohe!“ teatas ta oma Facebooki kontol.

Madison on eelkõige tuntud selle poolest, et pääsenuna riigikokku, sattus kohe mitmesse skandaali. Eesti Päevaleht kirjutas toona, et Madison omastas Tallinki laevas töötades mobiiltelefoni ja müüs selle internetiportaalis maha. Lisaks kinnitas Tallinki sisejuurdlus, et Madisoni ahistas Tallinki laevadel töötades naistöötajaid, kirjutas Õhtuleht. Väidetavalt tegi Madison Tallinki laeval töötades naistöötajate kajutitele lisauksekaarte ning tungis loata nende kajutitesse ja ahistas naiskolleege. Äripäeva andmetel pakuti Madisoni osta.ee kontolt üht vana Opelit müües huvilistele korduvalt välja, et kui väga vaja, võib kasutaja aidata probleemse CO2-näidu kiuste autoga ülevaatuse läbida.

Hetkel kuum