Alyona Stadnik • 19. mai 2015 kell 11:00

Peep Mühls pankrotis

Eesti Koostöö Kogu pikaajaline juht Peep Mühls   Foto: Meeli Küttim

Harju maakohus kuulutas täna välja Eesti Koostöö Kogu pikaajalise juhi ja Eesti esimese suhtekorraldusfirma loonud Peep Mühlsi pankroti.

Laenuandja ja investeeringute haldaja Levalex Invest esitas 15. jaanuaril Peep Mühlsile pankrotihoiatuse ja 3. veebruaril kohtusse pankrotiavalduse. Andres Lõhmusele kuuluv firma laenas Mühlsile raha 2013. aasta lõpus ja mullu kevadel, kokku 20 000 eurot.

Pankrotihoiatus esitati, sest Mühls on vaatamata korduvatele hoiatustele ja nõuetele jätnud laenu, intressid ja viivised tasumata. Peale võlgnevuse jättis Mühls täitmata ka kohustuse esitada laenuandjale tagatisena oma elukaaslase Kersti Tänavsuu käendus.

Ajutise halduri aruande kohaselt on võlgnikul vara hinnanguliselt 3500 euro väärtuses, kohustusi 162 689,58 euro ulatuses.

Võlgnik on püsivalt maksejõuetu, maksejõuetus tekkis 2015. a jaanuaris ja selle põhjus on muu asjaolu pankrotiseaduse mõttes.

Harju maakohus rahuldas täna Mühlsi võlausaldaja Levalex Investi avalduse ning kuulutas välja Mühlsi pankroti. Kohus määras Mühlsi pankrotihalduriks Peeter Allikvere, kellele määrati tasu 1260 eurot pankrotivara arvelt ja tehtud kulutuste eest 130 eurot.

Võlausaldajate esimene koosolek toimub 15. juunil.

Aprillis kohtuistungil ütles Mühlsi ajutine pankrotihaldur Andres Hermet, et viimati teenis Peep Mühls tulu 2013. aastal. Toona oli tema aasta tulu 450 eurot. "Alates 2012. aasta lõpust on Mühlsil olnud raskusi, sest siis ei olnud tal enam püsisissetulekut," märkis Hermet.

Peep Mühls on praegu MTÜ Eesti Rotary Keskus juhatuse liige, Püha Vaimu Kiriku SA nõukogu liige ja Tallinna Toomkooli SA nõukogu liige.

Hetkel kuum