• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sadamas avastati rekordkogus võimalikku dopingainet

  Toll avastas sadamas rekordkoguse võimalikku dopingainet.Foto: Maksu- ja Tolliamet

  Maksu- ja tolliameti töötajad leidsid juunis kahel korral suure koguse ravimeid, mis on tõenäoliselt anaboolsed steroidid.

  Tollitöötajad pidasid juunis reisisadama D-terminalis kinni mehe, kelle sõidukist leiti 1009 pudelit (10 ml), 150 ampulli (1 ml) ja 198 pakki (10 mg) ravimeid, mis olid peidetud alkoholikastidesse, teatas maksu- ja tolliamet.
  Paar nädalat varem üritas teine pereliige viia madratsi sees peidetuna sõiduautos üle 9540 ampulli (1 ja 1,5 ml), 100 pudelit (10 ml) ja 1400 tabletti.
  „Lõplik selgus pakendites sisalduvate ainete kohta saabub peale ekspertiisi. Igal juhul saame juba praegu öelda, et tegu on rekordkogusega,“ selgitas maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Koidu. Siiani on dopingainet leitud piiril üksikutel juhtudel.
  Anaboolseid steroide sisaldavaid ravimeid võidakse kasutada patsientide ravis, kel on näiteks lihaste kärbumise haigus. Dopingaine tarvitamine võib kahjustada siseorganeid, tekitada meestel suguvõimetust ja rindade suurenemist, naistel aga liigset karvakasvu või kiilaspäisust. „Eestis ei ole ühelgi anaboolseid steroide sisaldaval ravimil müügiluba. Neid võib müüa vaid arstiretsepti alusel ning väljaspool apteeke on anaboolsete steroidide müümine ebaseaduslik ning karistatav,“ selgitas ravimiameti inspektsiooniosakonna juhataja Liis Prii.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.