Raul Mee • 14. juuli 2015 kell 14:45

Tele2 ja Nokia Networks vallutavad tarkvaramaailma

Tele 2 Eesti juht Argo Virkebau ja Nokia Networksi asepresident Tommi Uitto.  Foto: Rau lMee

Tele2 Eestit külastab firma Nokia Networks asepresident Tommi Uitto, et ühise arendustöö tulemusi hinnata.

Ahtri tänava mobiilimasti jalamil toimunud pressiüritusel anti teada, et Tele2 ja Nokia insenerid arendasid tehnoloogia, mis võimaldab Tele2-l tekitada täisvõimsusel ühest võrguseadmest ja samal sagedusel korraga nii 3G kui 4G võrgu.

“See on maailmas üks esimesi omalaadseid lahendusi ning näitab teed teistele operaatoritele nii Euroopas kui mujal,” ütles Uitto.

Tele2 Eesti jaoks arendatud tarkvarauuendus lisatakse Nokia Networksi rahvusvahelisse tarkvarapaketti ning läheb kasutusele üle maailma. Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul näitab võrgustatistika, et 3G kasutus väheneb ning 4G kasutus kasvab kiiresti. “Me oleme esimesed Euroopa Liidus, kes hakkavad traditsioonilisel 3G sagedusel edastama paralleelselt ka 4G internetti. 3G ja 4G ühendamine samal sagedusel võimaldab võtta võrgust maksimumi,” ütles Virkebau.

Nokia Networks ja Tele2 teatasid, et arendavad ja kasutavad Eestis mitut uut mobiilsidetehnoloogiat nagu näiteks maailma kiireim 2100 MHz sagedusel toimiv 4G võrk  Foto: Raul Mee
Hetkel kuum