Äripäev • 28 august 2015

Tallinki tütar sadamajuhtide altkäemaksuafääris

Tallinki reisilaev Tallinna sadamas.  Foto: Raul Mee

Tallinna Sadama juhtide altkäemaksukahtlusega võib olla seotud ka Tallinki tütarfirma HTG-Invest ja Poola laevatehas.

Eesti Päevalehe andmeil on kriminaalasjaga seotud ka AS HTG-Invest ja selle juhatuse esimees Eno Saar.

HTG Invest osutab sadamale kaubalaevade teenindamisega seotud teenuseid ja rendib Vanasadama territooriumil sadamalt pinda, kirjutas Eesti Päevaleht. Ettevõtte käive oli möödunud aastal 1,6 miljonit eurot ja puhaskasum 224 000 eurot.

Eesti Päevalehele teadaolevalt käisid kapo uurijad üleeile ka HTG-Investi kontoris ning otsisid sealt dokumente ja lepinguid. 

Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne ütles väljaandele, et neil puudub täpsem info. „ASi Tallink Grupp poole pole õiguskaitseorganid seoses Tallinna Sadama juhtkonda puudutavate süüdistustega pöördunud. Küll aga on pöördutud sel teemal meie tütarettevõtte HTG-Investi poole,” kommenteeris Lääne.

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Eile tõi EPL esile kaks nime, kelle kaitsepolitsei ja riigiprokuratuur Tallinna Sadama korruptsiooniuurimises altkäemaksu andmises kahtlustatavana kinni pidasid: Baltic Maritime Logistics Group ASi omanik ja nõukogu esimees Tõnis Pohla ja samale firmale kuuluva Esteve Terminal ASi juhatuse esimees Üllar Raad.

Hetkel kuum