Merlin Mägi • 3. september 2015 kell 13:15

Kes valitseb Eesti äritarkvara turul?

Vaata, kes on suurima käibega äritarkvara pakkujad Eestis.  Foto: Erakogu

Kolme viimase majandusaasta põhjal juhib äritarkvaraettevõtete käibetabelit Columbus Eesti, kelle mullune käive oli pea poole suurem tabeli teise koha Excellent Business Solutionsi omast.

Columbus Eesti asutaja Ivo Suursoo sõnul on majandusinfosüsteemide koguturu kasv viimasel aastal 6-10% ning see on tavapärane. Samuti ei tule Suursoole üllatusena, et ligi pool turu käibest teevad Microsoft Dynamicsi partnerid (Columbus, BCS Itera, DataCatering, HÄT Systems).

Tema hinnangul on viimase viie aasta trend teenuste osakaalu suurenemine ja tarkvaralitsentside osakaalu vähenemine. "Lähiaastatel suureneb kindlasti pilvepõhiste lahenduste osakaal, kus nii tarkvara kui teenused ostetakse  ühtse paketina. Seda trendi on juba aastaid järginud väikeettevõtete turg, aga näeme Columbuse kogemusest, et kesk- ja ka suuremad ettevõtted on trendiga kaasa tulemas," ütles Suursoo.

Vaata äritarkvaraettevõtete käibetabelit Äripäeva teemaveebist ITuudised.ee.

Hetkel kuum