Eliisa Matsalu • 22. september 2015 kell 15:00

Ligi: see on pigem statistika kui uudis

Haridusminister Jürgen Ligi  Foto: Andres Haabu

Keskerakonna väide, nagu oleks Edgar Savisaare ja veel kuue inimesega seotud altkäemaksukahtlustuse eesmärk opositsiooniliidri kõrvaldamine, on ootuspärane, ütles Reformierakonna aseesimees ja haridusminister Jürgen Ligi.

Täna hommikul esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Peale tema on kuriteos kahtlustatavad veel Kalev Kallo, Aivar Tuulberg, Hillar Teder, Aleksander Kofkin, Villu Reiljan ja Vello Kunman.

„Tolle seltskonna puhul on see pigem statistika kui uudis, aga konkreetse inimese kohta loodan ikka, et tema kohta see ei käi, seega üllatus muidugi,“ ütles Jürgen Ligi. Ligi sõnul on tegu poliitiku, mitte poliitilise kriminaalasjaga, mistõttu ei tea ta selle asjaolusid ega seda, mida näitab uurimine.

Ligi märkis, et Keskerakonna kommentaar, justkui on altkäemaksu kahtlustuse eesmärk opositsiooniliidri kõrvaldamine ja milleltki tähelepanu ära tõmbamine, on ootuspärane. „Et Tallinna Sadamalt, ei tulnud pähegi. Pole ei varjutamise võimalust ega vajadust, käimas on ametlik uurimine ja asja poliitikaga seostamine olnud liiga võlts,“ ütles Ligi.

Ligi ütles, et see, et Tallinnas mingil tasandil varastatakse, pole antud võimalust eriti kahelda.   „Seepärast on tulnud kahetseda vandenõuteooriaid poliitika ja raha seostest, ka Tallinna Sadama asjas, sest nad legaliseerivad ja õigustavad tegelikke vargaid,“ ütles ta.

Hetkel kuum