Kaisa Gabral • 30. september 2015 kell 9:16

Heiti Hääl: riik peaks laenu võtma

Heiti Hääl  Foto: Marko Mumm/Meediafoto

Ettevõtja Heiti Hääl lausus Äriplaanil, et riik peaks võtma laenu ja ettevõtjad peaksid rohkem investeerima.

„Eesti riik peaks laenu võtma,“ märkis Hääl Äripäeva konverentsil Äriplaan 2016. Ta lisas, et praeguses olukorras, kui raha on nii odav, tuleb ka ettevõtjatel investeerida.

Majandusminister Kristen Michal kommenteeris seda mõtet hiljem saalist: “Laen ei saa olla eesmärk. Riik on isegi halbadel aegadel saanud toime tulla, sest riigil on rahaasjad konservatiivelt aetud,“ lausus Michal.

Chemi-Pharmi omaniku Ruth Oltjeri sõnul on kõige olulisemad aga hoopis inimesed ja ettevõtte edukas eksport. „Ettevõte on nii tugev, kui on tema eksport. Meie tõstsime eelmisel aastal eksporti 55%, järgmisel ja sel aastal hoiame 40-45% peal. Investeerimine on mõistlik, kui raha jääb ettevõtlusest üle. Meie suurim vara on oma inimesed, tasub investeerida ka inimkapitali,“ lausus Oltjer.

Hetkel kuum