Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gundlach: Venemaad ootab demograafiline katastroof

  Varahaldusfirma DoubleLine Capitali asutaja ja juht Jeffrey Gundlach.Foto: Bloomberg

  Miljardär ja investor Jeffrey Gundlach arvab, et Venemaa püüdlused oma piire laieneda tulenevad demograafilistest ja majanduslikest põhjustest, mitte poliitilistest.

  Gundlachi sõnul on Venemaal demograafiline kriis, mistõttu püütakse teiste riikide venekeelset elanikkonda enda võimu alla saada, vahendab CNN Money.
  Venemaa rahvastik vananeb kiirelt. Töötava elanikkonna hulk väheneb järgmise 35 aastaga 14 protsendi võrra, mis seab ohtu riigi pikaajalise majanduskasvu.
  “Venemaal on ees maailma ajaloo suurim rahvaarvu kokkuvarisemine,” ütles Gundlach eelmisel nädalal ETF.com konverentsil. Legendaarne investor lisas, et selleks pole vaja sõda, näljahäda ega haigusi.
  “Seega ei ole üllatus, et Vladimir Putin tahab üle võtta riike, kus on palju venelasi. Riigil on inimesi vaja,” ütles ta. DoubleLine Capitali asutaja tõi välja ka Venemaa kõrge suremuse ja madala sündivuse.
  Ka Maailmapank on Venemaa probleemi teravalt esile tõstnud. Hiljuti soovitati Venemaale, et riik võiks kasutada poliitikaid, mis paneks inimesed rohkem säästma. See võimaldaks tõsta pensioniiga. Tähelepanu osutati ka suitsetamisele ja alkoholi liigtarbimisele.
  “Asjakohaste muutusteta poliitikas ja elanikkonna harjumustes takistab vananev ühiskond majanduse kasvu ja rahanduslikku jätkusuutlikkust,” ütles Maailmapank. Pank tõi ka välja, et üle 60aastaste osakaal on 1950. aasta 7,7 protsendilt kasvanud 2010. aastaks 18 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.