Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pariisis lasi naisterrorist end õhku

  Prantsuse politsei on kinni pidanud ja otsib läbi St Denis' kohalikku elanikku.Foto: Reuters/Scanpix

  Pariisi eeslinnas Saint-Denis's täna varahommikul alanud haarangus hukkus kaks terroristi, neist üks oli naine, kes lasi end pommivööga õhku, teise - mehe - tappis granaat, kinnitas Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve.

  BFMTV teatel oli politsei naist jälginud mitu päeva, sest kahtlustati, et ta võib pakkuda peavarju reedeste Pariisi rünnakute väidetavale organisaatorile Abdelhamid Abaaoudile. Naine oli Abaaoudi nõbu.
  Prantsuse politsei teatas Twitteris, et vähemalt viis politseinikku on saanud vigastada. Hukkus üks politseikoer.
  Politseioperatsioon Saint-Denis's Corbilloni tänaval asuvas kortermajas algas täna varahommikul, esimesi laske kuulsid kohalikud kella 4.30 ajal (Eesti aja järgi 5.30). Haarang lõppes Eesti aja järgi kella ühe paiku päeval. CNNile öeldi politseist, et haarang tuli viimasel minutil, kuna arvatavalt planeerisid kahtlusalused järgmist rünnakut. Väidetavalt oli politsei sihikul kaks korterit, üks neist oli jälgimisel olnud eilsest saadik. 
  Seitse inimest on vahistatud. Pariisi prokuratuuri teatel tabati neist kolm meest korterist haarangu kestel. Korteri lähistel vahistati korteri omanik Jawad Ben Dow, kes oli enda sõnul teinud sõbrale teene, võttes paar tema sõpra ulualla. "Mult paluti teenet, ma tegin teene. Ma ei teadnud, et nad on terroristid," ütles ta, kui politsei teda minema talutas. Samas vahistati ka üks naine, kes ütles, et külalised saabusid paar päeva tagasi. Ülejäänud kaks peitsid siseministri sõnul end prügi all.
  Operatsioon korraldati reedeste Pariisi rünnakute väidetava organisaatori Abdelhamid Abaaoudi (nimetatud ka kui Abdel-Hamid Abu Oud) tabamiseks. Luure andmetel pidi ta olema sisse piiratud kortermajas. Seni ei ole kindel, kas ta viibis kõnealuses korteris, on hukkunud või vahistatute seas.
  Le Figaro teatel evakueeriti kortermajast 15 inimest, kelle seas oli ka naisi ja lapsi. Eeslinna elanikel paluti püsida siseruumides. Ümbruskonna teed olid suletud, kohal oli toodud suur hulk politseinikke ja sõjavägi.
  Sündmuspaik asub umbes 2 km kaugusel jalgpallistaadionist Stade de France, mille läheduses õhkisid end reedel kolm enesetaputerroristi.
  Reedeses Pariisi terrorirünnakus sai surma 129 inimest. Rünnaku eest on vastutuse võtnud Islamiriik.
  Mis on teada rünnakute nn ajust, Abdelhamid Abaaoudist?
  Pariisi terrorirünnakute väidetav korraldaja Abdelhamid Abaaoud.Foto: Reuters/Scanpix
  Prantsuse võimud on varem teatanud, et 27aastane Abaaoud mängis Pariisi reedeste rünnakute organiseerimisel väga olulist rolli, kirjutab Guardian.
  Belgia ja Maroko päritolu mehe kuulutas politsei tagaotsitavaks ekstremistiks juba jaanuaris, kui Ida-Belgias toimus tulevahetus ISISe rakule tehtud haarangu käigus.
  Abaaoud võitles ISISe ridades Süürias, võimudele oli ta tuttav ühest ISISe videost. Meest seostati ka Pariisis plaanitud kiirrongi rünnakuga, mille võimud nurjasid.
  Abaaoud püüdis regulaarselt ISISe ridadesse värvata teisi lääne võitlejaid, Prantsuse meedia teatel värbas ta isegi oma 13aastase venna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.