Eliisa Matsalu • Andres Haabu • 30. november 2015 kell 10:09

Savisaare napp võit

Kuigi päev läbi kestev Keskerakonna esimehe valimispäev oli hommikust saati täis Edgar Savisaare ülistamist, püsis pinge õhtuni välja.   Foto: Andres Haabu

Kuigi päev läbi kestev Keskerakonna esimehe valimispäev oli hommikust saati täis Edgar Savisaare ülistamist, püsis pinge õhtuni välja. Kadri Simson pani Savisaare muretsema.

Hoolimata tugevast kampaaniast ja erakonna hukuga ähvardamisest võitis Edgar Savisaar eile Keskerakonna kongressil esimehe valimised üllatavalt napilt. Ta sai oma vastasest Kadri Simsonist 55 häält rohkem, mis tähendab, et enam kui tuhande valija seast jäi Simsonil puudu 28 inimese toetus. Simson hoidis küll valimistulemuste teatamisel selja sirgena ja näo naerul, kuid tunnistas, et on siiski pettunud. "Pereheitmist ei tule. Ma jään Keskerakonda," kinnitas ta ning jäi kuulama vana uue esimehe Edgar Savisaare võidukõnet.

Keskerakonna esimeheks valiti taas Edgar Savisaar.  Foto: Andres Haabu
Hetkel kuum