Harry Tuul • 11. jaanuar 2016 kell 5:29

Edgar Savisaare salakonto võib tuua uue kuriteokahtluse

Edgar Savisaar salakonto võidakse siduda kuriteokahtlusega  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Isegi ametist kõrvaldatuna end endiselt Tallinna linnapeana tundva Keskerakonna juhi Edgar Savisaare nelja episoodiga altkäemaksuvõtmise kriminaalasjas on senine uurimine viinud uue kuriteokahtlustuseni.

Postimees kirjutas, et viimased neli kuud kestnud avalikud menetlustoimingud on kaitsepolitsei ja riigiprokuratuuri viinud teadmisele, et parimal juhul saab asja otsi kokku tõmbama hakata kevadel. Kui sedagi, sest uurimine on alati täis ootamatusi ja keerdkäike, mida on raske ennustada.

Nii on antud kriminaalasjas oodata uut infot, kuriteokahtlustust, mis võib Postimehe andmetel olla seotud Edgar Savisaare saladusliku Šveitsi pangakontoga.

Äripäev kirjutas Edgar Savisaare salakontost Šveitsis juba kolm aastat tagasi. Nimelt selgus Šveitsi kohtudokumendist, et prokuratuuri ja kaitsepolitsei kahtlustuse kohaselt varjab Tallinna linnapea Edgar Savisaar Šveitsi pangas korruptiivsel teel saadud vara.

Äripäev leidis Savisaare rahaasjadele varasemast rohkem valgust heitva dokumendi Šveitsi kohturegistrist, mis on avalik. Kohtu dokumendis nimetatakse prokuratuuri ja kapo uurmise all oleva konto omanikku perefondiks. Savisaar ise on varem avalikkusele kinnitanud, et tema rahaasjad on korras.

Loe artiklit „Kahtlusi tekitav salakonto Šveitsi pangas“.

Hetkel kuum