Äripäev • 16. detsember 2015 kell 7:05

East Capital plaanib rahasüsti Lasnamäele

Vesse kaubanduspargis asuv Maksimarket oli 1990ndatel Lasnamäe ainus suurem kaubanduskeskus.  Foto: Indrek Susi

Fondivalitseja East Capitali uus kinnisvarafond East Capital Baltic Property Fund III teeb esimese investeeringu ja on sõlminud kokkuleppe Tallinnas asuva Vesse jaekaubanduspargi omandamiseks.

Vesse jaekaubanduspark asub Peterburi maantee ja Smuuli tee ristis ning just asukoha tõttu on see East Capital Real Estate'i tegevjuhi Madis Raidma sõnul atraktiivne investeering. 23 800 ruutmeetri suurusel kinnistul tegutsevad Bauhof, Maksimarket ja Masku.

East Capital Private Equity ja Real Estate'i juht Kestutis Sasnauskas sõnas tehingut kommenteerides, et investeering Vesse jaekaubandusparki on järjekordne tõestus Baltimaade kinnisvaraturu atraktiivsusest.

Tehingu üksikasju ei avaldata, enne kui tehing on jõustunud.

East Capital Baltic Property Fund III on 2015. aasta augustis loodud kinnisvarafond, mis investeerib kõrgekvaliteedilisse ärikinnisvarasse (büroohooned, jae- ja logistikasektor) Tallinnas, Riias ja Vilniuses. East Capitali hallatavate fondide vara hulka kuulub Balti riikides 250 000 ruutmeetrit ärikinnisvara, millel tegutseb rohkem kui 500 üürnikku – vara väärtus on ligi 300 miljonit eurot. Kolmanda fondi omakapitali hinnanguline suurus tuleb 100 miljonit eurot. Fond on suunatud institutsionaalsetele investoritele.

Hetkel kuum