Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teder parteide toetamisest: on ses midagi üleloomulikku?

  Savisaare altkäemaksujuhtumis kahtlustuse saanud ärimehe Hillar Tederi sõnul pole erakondadele annetuste tegemises midagi üleloomulikku, annetajate nimekirjas on ennegi oldud.Foto: Andres Haabu

  Edgar Savisaarele altkäemaksu andmise kahtlustuse saanud ärimehe Hillar Tederi sõnul pole erakondadele annetamisel ja altkäemaksuasja kahtlustusel omavahel seost - annetajate nimekirjas on alati oldud.

  „Kas see on midagi niisugust üleloomulikku? Kas sel on üldse mingit seost? Me oleme ju alati olnud selles nimekirjas,“ kommenteeris Teder oma annetusi Reformierakonnale ja IRLile mullu viimases kvartalis. Küll aga ei soovinud ta täpsustada, miks ta erakondadele viimati raha annetas ning soovitas selle põhjuse välja otsida vanadest ajalehtedest. Varasemalt on Teder Äripäevale kommenteerinud, et annetamisel võivad igaühel olla oma motiivid. „Kui ma satun kokku mõne inimesega ja mul sobib temaga olla ning ta on ühiskondlikus positsioonis, pingutab ja teeb mingisugust asja ja tahab, et elu läheks paremaks, siis ikka toetad teda. See tuleb kuidagi spontaanselt. Seal pole küsimust, et mis ma selle eest saan. Need summad pole ju nii suured: tinglikult keegi annab pintsaku, keegi annab 100 eurot, keegi 100 000 eurot. Kuidas võimalused lubavad,“ rääkis ta pärast altkäemaksuasja sattumist Äripäevale.
  Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni aseesimees Kaarel Tarand märkis, et Hillar Teder on teinud annetused legaalselt ja avalikult, nii nagu seadus parteidele annetamise ette on näinud ning seetõttu pole teema käsitletav eetikavõtmes. Tarand märkis, et selles, et Teder erakondadele annetab, pole midagi ebaharilikku. „Pigem on küsimus, et miks ta ei võinud Edgar Savisaare erakonnale samal viisil annetada nagu ta teistele erakondadele on annetanud - otse ja avalikult. Oleks igasugused jamad olemata olnud," kommenteeris Tarand.
  Ametiisikuna märkis Tarand annetuste kohta, mida Teder legaalselt teeb, kuni ta pole süüdi mõistetud, et las ta teeb neid. Eraisikuna avaldas ta aga kahtlust, et miks erakondadele üldse nii suuri summasid annetama peab. „Selline annetuskultuur sisaldab poliitilisi riske ja see üleüldiselt toetub nii vähestele õlgadele. Selline parteide rahastamine, selles on oma riskiprotsendid sisse kaalutud, aga antud juhul on see legaalne tegevus,“ märkis ta.
  Teder toetas Reformierakonda mullu viimases kvartalis 30 000 euro ja IRLi 10 000 euroga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Autoaktsiad: GM rõõmustas investoreid, Tesla kurvastas
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.