Äripäev • 10. veebruar 2016 kell 9:23

VKG koondab vähem, kui plaanis

Viru Keemia Grupi tehas Ida-Virumaal.  Foto: Eiko Kink

Eile õhtuks esitas Viru Keemia Grupp töötukassale teise teate töölepingute kollektiivsest ülesütlemisest ettevõtetes VKG Oil ja Viru RMT. Teate kohaselt on koondatavaid ligi kuuendiku ehk 63 inimese võrra vähem kui algselt kavandatud, teatas töötukassa.

Kokku saab koondamisteate 307 töötajat: VKG Oil koondab 214 ja OÜ Viru RMT 93 inimest. Kõige enam on plaanis koondada tehnoloogiaseadmete operaatoreid (129) ja tehnoloogiaseadmete lukkseppi (23). Töölepingute ülesütlemise aeg jääb vahemikku märtsist maini.

Lisaks on VKG esitanud töötukassale esmase teate 138 töötaja töölepingute kollektiivsest ülesütlemisest märtsis-aprillis VKG Kaevandused OÜs, kus on kõige enam plaanis koondada allmaa koristustöölisi (30) ja allmaa elektrilukkseppi (20).

Seega on tänase seisuga töötukassale teatatud kokku 445 töötaja koondamisest Viru Keemia Grupis.

Hetkel kuum