Äripäev • 7 märts 2016

Estravel laienes Austraaliasse

Estraveli Austraalia tütarfirma tegevjuht Aet Madison  Foto: Estravel

Täna toimunud aktsiatehinguga omandas Eesti ja Baltikumi suurim reisiagentuur Estravel AS enda omaniku Aivo Takise asutatud rahvusvahelise litsentseeritud lennuagentuuri ja reisibüroo Aero Travel Pty Ltd, millega tekkis Estravelile tütarfirma Austraalias Sydneys.

Aero Traveli asutaja on mullu Estraveli välja ostnud Aivo Takis, kes lõi firma pärast seda, kui Sydneys oli lõppenud tema ametiaeg Eesti aukonsulina. Aastaid Austraalias elanud Takis naasis Eestisse möödunud aastal. 

Estravelil on üheksa esindust Eestis, filiaal Lätis, tütarfirma Leedus ning nüüd ka Austraalias.

Aerotravel kuulub Magellan Travel Group konsortsiumi, kuhu kuulub rohkem kui 120 valitud kvaliteetreisibüroo üle Austraalia. Magellani liikmestaatus annab ligipääsu soodsamatele hulgihindadele ja paindlikele tingimustele lennufirmadelt, hotellidelt ja kruiisifirmadelt.

Aerotraveli aastakäive on ligi 3 miljonit austraalia dollarit ja seal töötab viis töötajat, kellest enamik on eestlased. Estraveli Austraalia tütarfirma tegevjuht on Aet Madison, kes on Austraalias elanud kuus aastat, olles varem töötanud samal erialal Eestis. Erialase hariduse on Madison omandanud Soomes ja Austraalias.

"Eesti klient võidab sellest mitmel moel,” kommenteeris Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend. "Laieneb tunduvalt lennufirmade ja ja muude hankijate valik, keda meilt osta saab. Meie klientidele on nüüd kättesaadavad turupõhised hinnad, mida ainult Austraalia ja Uus-Meremaa ettevõtted müüa tohivad." 

AS Estravel on Eesti suurim ja vanim lennuagentuur ja reisibüroo, mille tehniline müügikäive 2015. aastal oli 76 miljonit eurot. Müügikäibest 57% tuleb lennupiletitest, 20% hotellimajutusest ja 23% muudest reisiteenustest. Estravelis töötab 178 inimest, neist enamik Eestis.

Hetkel kuum