• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rannarootsi lihatööstus reovee pärast tule all

  Maag lihatööstusFoto: Andras Kralla

  Keskkonnainspektsioon on alustanud haldusmenetlust Rannarootsi lihatööstuse vastu reovee puhastamise normide rikkumise tõttu - kui neid ei saada normi piiresse, võib keskkonnaamet tootmise peatada.

  Keskkonnainspektsiooni Läänemaa osakonna juhtivinspektor Liina Simpson selgitas Lääne Elule, et lihatööstusega on seotud kaks menetlust: esimese puhul esitati avaldus, et Tõnu talu salvkaevu reostuse võib olla põhjustanud lihatööstuse reoveepuhasti, teisega selgitatakse välja, kas ja kui palju ületab reoveepuhastist väljuv vesi kehtestatud piirnorme. Proovid kinnitasid, et talu salvkaevu vesi on reostunud, kuid reostusallikas pole selgunud. 
  Lihatööstus peab inspektsioonile esitama heitvee normi piiresse viimise tehnoloogilise lahenduse ja ajagraafiku. Kui lihatööstus ajakavast kinni ei pea, võib keskkonnainspektsioon koostada ettevõttele ettekirjutuse, kui sellest ei piisa, saab nõuda sunniraha. Simpsoni sõnul lõppeb menetlus siis, kui puhastist väljuv vesi on nõuetele vastav.
  Rannarootsi lihatööstus on osa Maag Grupist.
  Loe pikemalt Lääne Elust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.