Äripäev • 14. märts 2016
Jaga lugu:

Rannarootsi lihatööstus reovee pärast tule all

Maag lihatööstus  Foto: Andras Kralla

Keskkonnainspektsioon on alustanud haldusmenetlust Rannarootsi lihatööstuse vastu reovee puhastamise normide rikkumise tõttu - kui neid ei saada normi piiresse, võib keskkonnaamet tootmise peatada.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa osakonna juhtivinspektor Liina Simpson selgitas Lääne Elule, et lihatööstusega on seotud kaks menetlust: esimese puhul esitati avaldus, et Tõnu talu salvkaevu reostuse võib olla põhjustanud lihatööstuse reoveepuhasti, teisega selgitatakse välja, kas ja kui palju ületab reoveepuhastist väljuv vesi kehtestatud piirnorme. Proovid kinnitasid, et talu salvkaevu vesi on reostunud, kuid reostusallikas pole selgunud. 

Lihatööstus peab inspektsioonile esitama heitvee normi piiresse viimise tehnoloogilise lahenduse ja ajagraafiku. Kui lihatööstus ajakavast kinni ei pea, võib keskkonnainspektsioon koostada ettevõttele ettekirjutuse, kui sellest ei piisa, saab nõuda sunniraha. Simpsoni sõnul lõppeb menetlus siis, kui puhastist väljuv vesi on nõuetele vastav.

Rannarootsi lihatööstus on osa Maag Grupist.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum