Ave Lepik • 19. aprill 2016 kell 12:06

Madeleine Albright: Venemaa on tuumaarsenaliga Bangladesh

USA endine riigisekretär Madeleine Albright.  Foto: epa

USA endine riigisekretär Madeleine Albright ütles intervjuus Austria ajalehele Die Presse, et Venemaa on riik, mis provotseerib ja seejärel tunneb ennast solvatuna. „Mul on kõrini sellest, et Moskva tegudele otsitakse pidevalt õigustust.“

Albrighti meelest üritab Venemaa president Vladimir Putin mitte ainult diskrediteerida ja lõhestada Euroopa Liitu, aga suruda ka NATOt oma mõjuväljast välja. „Putin on küll tark, aga ta on tõeliselt õel inimene. KGB ohvitser, kes tahab kõike kontrollida. Ta arvab, et ümberringi punuvad kõik vandenõusid Venemaa vastu. Tegelikult pole see nii. Putinil on käes kehvad kaardid, aga ta mängib nendega oskuslikult.“

USA endine riigisekretär juhtis tähelepanu sellele, et Putin on esimene, kes alates 1945. aastast on hõivanud ja annekteerinud Euroopa riigi – Ukraina Krimmi. Sellegipoolest õnnestus Vene presidendil Albrighti sõnul veest kuivana välja astuda – kuigi sellisel asjal ei oleks mingil juhul tohtinud lasta juhtuda.

Albrighti sõnul „külvab Putin venemaalastesse natsionalistlikke meeleolusid, et tõmmata nende tähelepanu kõrvale tõsiasjalt, et Venemaa on tegelikult vaid tuumaarsenaliga Bangladesh“.

Hetkel kuum