Transiidikeskus otsib keerulises seisus lahendusi

09. mai 2016, 14:25
Muuga konteinerterminal
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160509/NEWS/160509724/AR/0/Muuga-konteinerterminal.jpg

Transiidikeskuse AS Muuga konteinerterminal käitles selle aasta nelja kuuga 64 531 TEU’d (konteineri tingühik), mis on 8,6% vähem kui mullu samal ajal. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž vähenes perioodi võrdluses 6,9%.

Transiidikeskuse üldkaubaterminal käitles aasta nelja kuuga 200 428 tonni tüki- ja puistekaupu, mis on 47,8% enam kui möödunud aasta samal ajal. Transiidikeskuse terminalide kogukaubakäive oli 887 364 tonni, mis on 1,6% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Transiidikeskuse juhatuse esimehe Erik Laidvee sõnul on olukord ida-lääne kaubaveos endiselt väga raske, ent ettevõttel on õnnestunud langust osaliselt kompenseerida uute kaubavoogudega. “Meil on õnnestunud kasvatada aastaga üldkauba mahtu ligi poole võrra. Siin oleme suutnud konteineritesse tuua oluliselt rohkem Eesti enda eksportkaupu ja see on kompenseerinud transiidi jätkuvat langust,” ütles Laidvee.

Laidvee näeb jätkuvalt majandussanktsioonide pärssivat mõju kogu transiidisektoris. „Venemaal on poed tühjemad ja inimeste ostujõud rubla kursi tõttu oluliselt vähenenud, see lööb ka Venemaa ja Lääne vahelist kaubavahetust väga valusalt. Meie saame otsida uusi turge, laiendada tegevusvaldkonda, lisada uusi teenuseid ja otsida võimalusi käideldavatele kaupadele lisandväärtuse andmiseks,” loetles Laidvee.

Transiidikeskuse AS on Eesti konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. May 2016, 14:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing