Marta Jaakson • 25. mai 2016 kell 10:15

Ossinovski: Lember peab partei juhatusest taanduma

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Jevgeni Ossinovski sõnul peab Lember erakonna juhatusest taanduma.   Foto: Raul Mee

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski teatas, et Kajar Lemberil tuleb erakonna juhatuse liikme kohalt taanduda.

„Õigust mõistab Eesti Vabariigis kohus. Pean ilmnenud kahtlustuste valguses siiski vajalikuks Kajar Lemberi taandumist erakonna juhatusest,“ teatas Ossinovski pressiteate vahendusel.

Ta lisas, et Lemberile esitatud kahtlustused on väga tõsised, ent erakonnal pole praegu rohkem infot kui ülejäänud avalikkusel. Igal juhul mõistab erakond igasuguse avaliku võimu kuritarvituse üheselt hukka.

Eile peeti kinni Tartu abilinnapea ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liige Kajar Lember, keda süüdistatakse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt ei tegutsenud abilinnapea linna huvides, vaid nii enda kui ka altkäemaksu andja huvides, kes on samuti kahtlustatavana kinni peetud.

Lember teatas 12. mail, et paneb abilinnapea ameti maha, sest soovib keskenduda eraärile. Toona kommenteeris ta Postimehele, et otsustas osaleda ühe oma ideega Tartu linna ideekonkursil. Postimehe andmeil on kahtlustuse sisu ilmselt seotud Raadi projektiga, mille pärast Lember ametist lahkus. 

Lember on Tartu rahanduse, ettevõtluse ja linnavara valdkonna abilinnapeana töötanud alates 2013. aasta novembrist.

Lõuna ringkonnaprokuratuur korraldab täna pressikonverentsi, et anda täpsemaid kommentaare.

Hetkel kuum