Äripäev • 3. juuni 2016 kell 11:45

Telia tippjuht läheb lennujaama juhtima

Piret Mürk-Dubout tänavu jaanuaris koos Telia Eesti juhatuse esimehe Dan Strömbergiga.  Foto: Andres Haabu

Veidi vähem kui kuu tagasi Telia juhtkonnast lahkunud Eesti üks edukamaid naisjuhte leidis pehme maandumise Tallinna Lennujaamas.

Tallinna Lennujaama nõukogu otsustas juhatuse esimehe kandidaate sõeludes Telia endise erakliendi ja turundusüksuse direktori Piret Mürk-Dubout' kasuks. 

"Nõukogu tegi ise talle ettepaneku ja selle ettepaneku ta võttis vastu," ütles nõukogu esimees Margus Puust ERR.ee-le. Läbirääkimised veel käivad, Puusti sõnul loodetakse leping allkirjastada 27. juunil.

Tallinna lennujaama juhtis ligi 20 aastat Rein Loik, kes esitas veebruaris tagasiastumispalve, mis 1. märtsist rahuldati. Lennujaama juhatusse kuuluvad veel finantsdirektor Anneli Turkin ning käitusdirektor Einari Bambus.

Piret Mürk-Dubout töötas aastaid EMTs ja hiljem Telias. 2011. aastal lahkus ta EMT turundusjuhi kohalt TeliaSonera gruppi, kus temast sai umbes 28 000 töötajaga ja 180miljoni eurose kliendibaasiga Rootsi suurkorporatsiooni asepresident. 2014. aastal naasis ta Eestisse ja alustas tööd EMT ja Elioni loodava ühisettevõtte erasegmendi- ja turundusjuhina. Hiljem Telia Eestiks muutunud ettevõtte juhatuse esimeheks tuli Dan Strömberg, kes otsustas sel kevadel välja vahetada ettevõtte senise tippjuhtkonna, teiste seas lahkus kontsernist 13. mail ka Piret Mürk-Dubout.

Hetkel kuum