• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Briti majanduskasv üllatas analüütikuid

  Suurbritannia lippFoto: epa

  Suurbritannia majandus kasvas teises kvartalis oodatust enam, mis annab signaali, et Brexiti mõju ei pruugigi nii suur olla, vahendab CNBC.

  Brittide majandus kasvas teises kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,6 protsenti. Analüütikud ootasid 0,4protsendilist kasvu. See on esimene SKP number, mis on pärast Brexitit avaldatud.
  Saksamaa panga Berenbergi USA ökonomist Kallum Pickering ütles, et andmed olid paljude jaoks kindlasti üllatavad.
  „Kõige enam üllatab mind see, et majandusaktiivsus tõusis vahetult enne Euroopa Liidust lahkumise referendumit,“ ütles ta.
  Tõsi, praegused andmed on alles esialgsed. Suurbritannia Riiklik Statistikaamet teatas, et esialgses hinnangus on kasutatud kaks korda vähem informatsiooni kui lõpliku puhul. Teine kvartal lõppes 30. juunil ning referendum toimus 23. juunil.
  Ehitustoodang langes teises kvartalis 0,4 protsenti. Arvatakse, et ehitusega seotud tööstus kannatab Brexiti tõttu kõige enam, sest suured projektid lükatakse edasi või tühistatakse. Esimeses kvartalis kahanes ehitustoodang 0,3 protsenti.
  Teenustesektor kasvas aga 0,5 protsenti. Tööstustoodang oli veelgi tugevam ning tõus ulatus lausa 2,1 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.