• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA tarbijad koguvad kindlustunnet

  Foto: EPA

  Täna avaldatud uuringu kohaselt tunnevad USA tarbijad ennast üha kindlamalt, vahendab CNBC.

  Augustis tõusis tarbijate kindlustunde indeks 101,1 punktini, selgub The Conference Boardi andmetest. Reutersi küsitletud ökonomistid prognoosisid, et tarbijate kindlustunne tõuseb augustis 97 punktini.
  Juuli tarbijate kindlustunde indeks korrigeeriti 96,7 punktile varasemalt 97,3 punktilt.
  “Tarbijate kindlustunne kasvas augustis kõrgeimale tasemele ligi aasta jooksul; juulis tegi indeks marginaalse languse,” sõnas The Conference Boardi majandusandmete osakonna direktor Lynn Franco.
  Uuring analüüsib tunnetust äritingimuste suhtes, lühiajalisi väljavaateid, personaalseid finantse ning töökohti.
  30% vastanutest märkisid, et äritingimused olid augustis head, juulis oli samal arvamusel 27,3% vastanutest; 18,4% arvas, et tingimused olid halvad.
  Üha enam tarbijaid usuvad, et ettevõtlustingimused paranevad: 17,3% prognoosis, et paranemine toimub järgmise kuue kuu jooksul, kuu varem oli sellisel arvamusel 15,7% vastanutest. Vaid 11,1% uskus, et tingimused halvenevad, kuu varem oli samal arvamusel 12,4%.
  Üha suurem hulk vastanutest usub, et nende sissetulekud paranevad; töökohtade osas olid arvamused lahknevad.
  Suurem hulk vastajaid sõnas, et töökohti on suurel hulgal, kuid tööotsijatel on raske neid töökohti saada.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.