Pille Ivask • 27. september 2016 kell 5:47

Clinton võitis esimese debati

Hillary Clinton  Foto: epa

Vaatlejate hinnangul tegi Hillary Clinton öösel toimunud esimeses tulises debatis Donald Trumpile ära, vahendab CNN.

Clinton olnud debatis pigem ründavam pool ning Trupil oli vähe võimalusi oma argumentidega lagedale tulla. Debatt kulges valdavalt Clintoni taktikepi järgi, kes tõi välja Trumpi nõrkused: ta süüdistas meest huvide konfliktis, taktitundetuses ja loomulikult ei jäänud märkimata ka Trumpi kohatud väljaütlemised naiste arvel. Nõnda veetiski Trump enamiku õhtust end selgitades, vahele segades ja välja vabandades.

Trump sai Clintonit verbaalselt rünnata vaid korra, kui mainis naise e-kirjade skandaali. Clinton tõdes seepeale, et tal on juhtunust kahju. Washington Post märgib, et Trump segas debati ajal Clintonile korduvalt vahele. Debati lõpus märkis Trump, et Clintonil pole presidendilikku välimust ega vastupidavust, et riigipea ametikohta väärida. “Nii pea kui ta on 112 riiki reisinud... Tulgu siis uuesti vastupidavusest rääkima,” nõelas Clinton.

Hofstra Ülikoolis peetud debatt kestis 95 minutit ning telekanalid ennustavad, et seda vaatas 100 miljonit inimest. Kui nii, asetaks see debati vaadatavuse poolest ühele pulgale Ameerika teleaasta suursündmuse Super Bowliga.

USA presidendivalimised toimuvad kuue nädala pärast. Viimaste küsitluste andmeil on kandidaatide populaarsus pea võrdne.

Hetkel kuum