Ligi: riigikontroll lahmib

Välisminister, varasem rahandusminister Jürgen Ligi võttis sõna riigi kinnisvara teemal.  Foto: Eiko Kink
Äripäev • 28. oktoober 2016 kell 9:00

Välisminister Jürgen Ligi avaldas sotsiaalmeedias arvamust, et riigikontroll süüdistab kinnisvarareformi hädades alusetult valitsust.

Jürgen Ligi reageeris Facebookis rahandusministeeriumi riigivara osakonna nõuniku postitusele, kus nõunik Veronika Ilsjan selgitas pärast riigikontrolli auditite tutvustamist, miks on riigiasutuste kulud pärast RKASiga üürilepingu sõlmimist tunduvalt kasvanud. Nimelt tõi rahastamismudeli muutus kulud nähtavamaks ja samuti muutusid need turupõhiseks. Üürimudelis on nii investeeringud kui ka haldus- ja majanduskulud kõik kajastatud, kuid varem seda polnud.

Riigikontrolör Alar Karis süüdistas kinnisvarareformi hädades valitsust. "Valitsuse tasandil üksmeele puudumise tõttu on riigi kinnisvarareform arenenud paljuski koordineerimatult, ministeeriumide arusaam ja praktika riigi kinnisvara kasutamisel on erinevad," ütles Karis riigikontrolli auditi tulemusi kommenteerides.

Seetõttu süüdistab Ligi Facebookis riigikontrolli asjatus lahmimises. „Isegi see eelarvetasakaalu 12 aasta tagune ammu unustatud illusioon on sellele valitsusele omistatud ja muidugi pole kuskil kõlamas, et kulu mitte ei ole kasvanud, vaid kirjendatud. Hale,“ kirjutas Ligi. „Millal riigikontroll lahmimiselt edasi jõuab? Need pealkirjad pole juhuslikud.“

Hetkel kuum