Kaisa Gabral • 8. november 2016 kell 9:45

Raasuke: ootan professionaalset riigijuhtimist

Erkki Raasukese sõnul võiks nüüd lõppeda see üle 10 aasta kestnud vastandamise teemaga debateerimine poliitikas.  Foto: Andres Haabu

LHV Groupi juht Erkki Raasuke ootaks uuelt võimuliidult professionaalset juhtimist, sest viimasel ajal pole ta seda enda sõnul näinud.

Erkki Raasuke märkis, et ta ikka jälgib seda, mis riigis ja valitsuses toimub, ning kodanikuna läheb toimuv talle ka korda. Kuid täna räägitava võimuliidu Kesk, SDE ja IRL teemal ei soovi Raasuke enne lõppmängu arvamust avaldada.

„Ma ei taha praegu kuidagi sekkuda. Minu peamine sekkumise viis on valimispäeval – oma sedel õigesse kasti lasta. Vahepeal võib muidugi debateerida ja rääkida, aga väikeses Eestis ei pea seda meedia vahendusel tegema,“ märkis Raasuke. Tema sõnul on Eestis paljud telefoninumbrid avalikud ning oma sõnumi saab alati edasi anda otse.

Vasakpoolsusega hirmutamise kohta märkis Raasuke, et Eestis on vähemalt kümme aastat olnud mitmesugust vastandumist. „Debati strateegiana võiks see nüüd vahetuda – selle asemel, mis halba meiega kõik juhtuma hakkab, võiks rääkida, mida meil on head pakkuda,“ rääkis Raasuke.

Hetkel tundub selge see, et võimuliit laguneb ja kokku pannakse uus. Raasuke otsib pikalt vastust küsimusele, mida ta uuelt võimuliidult ootab. Ta möönab, et ei tahaks sellele vastata enne uue koalitsiooni tekkimist. „See kõlaks praegu klišeena, sest vastus sõltub väga palju sellest, milline see uus võimuliit tuleb. Missugune on selle nägu. Ja sellega käivad kaasas nii positiivsed kui ka negatiivsed ootused,“ märkis Raasuke.

„Tahaksin näha kaasaegset ja professionaalset riigijuhtimist. Selle poolest on viimased päevad veel kehvemad, kui see niigi juba varem oli,“ vastas Raasuke küsimusele, mida ta uuelt võimuliidult üldiselt ootab.

Hetkel kuum