• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TOP: perearstidel prisked palgad

  Tervise Arengu Instituudi andmetel oli märtsi seisuga perearstide keskmine põhipalk 1828 eurot brutos, kuid paljud dividende võtnud perearstikeskused saavad lubada oma töötajatele sellest suuremat kuupalka.

  Suurimat keskmist kuupalka maksis dividendivõtjatest mullu oma viiele töötajale Tartus tegutsev Ülikooli Perearstikeskus OÜ, mille omanikud on Anneli Rätsep, Ruth Kalda, Marje Oona ja Heli Tähepõld. Rätsepale kuulub ettevõtte enamusosalus.
  Keskuse keskmine kuupalk oli 2284 eurot. Osaühingu käive oli 291 653 eurot, aasta lõppes küll 644eurose kahjumiga, aga aasta varem oli 38 000 eurot kasumit. Dividendide edetabelisse firma ei pääsenud, aga dividende maksti omanikele vastavalt 7611 eurot Rätsepale ja 7596 eurot ülejäänud osanikele, keda oli 2014. aastal viis. Lisaks eelmainitutele ka TÜ meditsiiniteaduste valdkonna dekaan Margus Lember.
  Väärtustavad töötajaid
  Rätsep kinnitab, et neil on kaks nimistut, tööl viis arsti ja neli õde, lisaks õppivad residendid. Rätsepal ei ole ühest vastust küsimusele, mida nad eduka palgamaksjana teisiti teevad kui mõni muu perearstikeskus. “Püüame väärtustada oma õdesid ja arste,” lisab ta. “Paaril aastal oleme ka miinusega lõpetanud, kuid tänu varasematele tagavaradele oleme hakkama saanud,” ütleb ta.
  Paremuselt teine palgamaksja on varsti 18 aastat Tõrvas tegutsev Riolani OÜ, kus on kuu keskmine brutopalk 2236 eurot. Iga teine euro selles firmas makstaksegi tööjõukuludeks. Firma käive oli 155 800 eurot, kasum ligi 28 000 eurot. Dividende maksti OÜ ainuomanikule Merike Ausmehele 16 000 eurot.
  TOPi võitjal üliväike palk
  Kolmandal kohal olev Keila Perearstikeskuse OÜ maksis 12 töötajale keskmiselt 2064 eurot kuus. Ligikaudu 20 aastat tegutsenud osaühingu töötajad läbisid mullu 20 täiendkoolitust. Osaühingu müügitulu oli ligi 560 000 eurot, puhaskasum 23 300 eurot. Dividende maksis OÜ omanikele kokku 17 000 eurot: Aasa Ploovitsale 5561 eurot, Ene Otsale 4962 eurot ja Alar Kukele 4775 eurot.
  Palgamaksjate viimasel, 104. kohal on dividendide poolest esikohal European Service Jobs And Appliances. Firma ainsa töötaja ja omaniku Sigurdur Gunnarssoni keskmine kuupalk oli 450 eurot. Seega on meie loo kangelane omal moel kahe TOPi võtja, kuna esikoha sai ta ka kõige väiksemat kuupalka maksava perearstina.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.