• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tridens vajas raha Läti-Leedu turule

  Tridens otsustas firma enamusosaluse müüa, et Läti ja Leedu turul jõudu koguda.

  Täna teatas Eesti toidu- ja esmatarbekaupade hulgimüügifirma AS Kaupmees & KO, et omandab enamusosaluse ASis Tridens, mis esindab rida joogi- ja toidubrände.
  Viimastel aastatel ei ole Tridens Lätis ja Leedus piisavalt edukas olnud, kuid Kaupmehe investeering peaks aitama seda muuta. Praegu on näha, kuidas Lätist ja Leedust sisenevad suurettevõtted Eesti turule, peale selle tarnivad Eestis tegutsevad kaubandusketid väga palju tooteid ise, märkis Tridensi juhatuse liige Janno Hert.
  Eelmisel aastal kasvatas Tridens käivet aasta varasemaga võrreldes 22%, kuid kahjum süvenes, mida põhjustasid Herdi sõnul just nõrkused teistes Balti riikides. „See ongi seotud Läti ja Leeduga. Oleksime oodanud sealt viimastel aastatel võib-olla väheke suuremat kasvu,“ ütles ta ja viitas naaberriikides valitsevale tihedale konkurentsile. Tänu investeeringule õnnestub Herdi sõnul Lätis ja Leedus suurendada tööjõudu, muus osas ta kaarte veel ei avanud.
  Herdi sõnul teeb Tridens sel aastal käibekasvu, mis on kõrgem kui mullu. „Tridensi kaubad, mis suures määras meie käivet mõjutavad, on alkohol ja tubakas. Nende hinnad on viimastel aastatel ainult tõusuteel,“ selgitas Hert käibe jätkuvat kosumist.
  Tehingu hinda ei avalda
  Äripäeva arvutused näitavad, et Tridensi väärtus on 10 miljonit eurot, Kaupmees saab 51% Tridensi aktsiate omanikuks. Kaupmehe juhatuse esimees Mart Relve puhkes esmalt naerma, hoides tehingu hinna enda teada. „Seda ma ei kommenteeri kuidagimoodi,“ ütles ta, samal teemal püsis kidakeelne ka Hert.
  Tridensi töötajaskonnas muudatusi ei tule ning juhatuses jätkavad Janno Hert, Reimo Raid ja Kristiina Treu. Koondumise peab heaks kiitma veel konkurentsiamet.
  Kaupmees ja Tridens hakkasid läbirääkimisi pidama selle suve hakul, kui istusid koostöömõttega ühise laua taga maha. „Meie jutt algas muudel teemadel ja jõudis lõpuks siia välja,“ ütles Kaupmehe juhatuse esimees Mart Relve. „Arutasime koostöövõimalusi ja lõpuks tundus, et sedalaadi mõttearendusega võiks edasi minna.“ Kumb esimesena tehingust juttu tegi, ei mäleta Hert ega Relve.
  Relve sõnul pakkus Tridensi ost nendele huvi, sest viimase kaubamärkide portfell on väga tugev ja suhted oma partneritega pikalt kestnud. Kaupmehe ja Tridensi turud on erinevad: Kaupmees varustab peamiselt toitlustusettevõtteid ja Tridensi põhikäive tuleb jaekaubandusest. Seega hakkavad ettevõtted teineteise tegevust täiendama, sõnas Relve.
  „Eesti turg on väike ja 90% esmatarbekaubast müüakse jaekanalites, toitlustussektorile jääb sellevõrra vähem. Kaupmehele on võimalused tänu tehingule kindlasti selles mõttes suuremad, et saame toimetada oluliselt suuremal turul,“ rääkis Relve.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.