TS Laevad sai esimese trahviotsuse

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm ja TS Laevad OÜ juht Kaido Padar rääkisid augustis uute parvlaevade asenduslaevadest.  Foto: Postimees/Scanpix
Äripäev • 6 jaanuar 2017

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis täna uute parvlaevade hilinemise tõttu TS Laevadele esimese 400 000 euro suuruse trahviotsuse.

„Üks uus parvlaev on küll kohal ja lähipäevil asub teele ka järgmine, kuid lepingupartnerina vastutab vedaja ehk TS Laevad lepingu täitmise eest, mille järgi pidid uued parvlaevad liinile jõudma möödunud aasta esimesest oktoobrist, ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson. „TS Laevad saab omakorda trahvid välja nõuda ehitusega hilinenud lepingupartneritelt,“ lisas ta.

Vastavalt riigi ja TS Laevade lepingule pidi 1. oktoobril 2016. aastal Saaremaa ja Hiiumaa liinile tulema neli uut parvlaeva. Kuigi TS Laevad täitis lepingupunkte, vedades reisijaid ja hoides laevaühendust saartega, ei olnud laevad uued, nagu lepingus lubatud.

Maksimaalne trahvinõue TS Laevadele oli 5 miljonit eurot, mis rakendunuks juhul, kui laevaliiklus oleks täiesti seiskunud. Ministeerium leidis, et arvestades lepingu rikkumise asjaolusid, on õiglane esialgne trahvisumma 400 000 eurot.

Hetkel kuum