• Jaga lugu:

  Reform taotleb maksukobarale õigusmenetlust

  Reformierakonna juht Hanno Pevkur soovitas õiguskantsler Ülle Madisel algatada nn maksukobara suhtes põhiseaduslikkuse järelevalve menetlus.Foto: Andras Kralla

  „Koalitsioon tegi maksukobara läbisurumisel valesti kõik, mida ühe seaduse vastuvõtmisel valesti teha saab,“ kommenteeris riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Hanno Pevkur.

  „Kõigepealt õmmeldi pintsak nööbi külge ehk maksu- ja ettevõtluskeskkonda oluliselt mõjutavad muudatused pandi varasema, hoopis teise sisueelnõu juurde. Siis eirati kõiki menetlusreegleid ja tagatipuks ei peetud kinni reeglist, et makse ei muudeta vähem kui kuuekuulise etteteatamisega,” loetles Pevkur pressiteate vahendusel.
  Pevkur ütles pärast tänast kohtumist õiguskantsler Ülle Madisega, et viimane peaks algatama eelmise aasta lõpus vastu võetud nn maksukobara suhtes põhiseaduslikkuse järelevalve menetluse. Pevkuri sõnul oli enne jõule riigikogus kiirkorras seadusena vastu võetud maksutõusude kobareelnõu menetlemine ilmekas näide halvast õigusloomest.
  „Reformierakonna fraktsiooni hinnangul on vajalik õiguskantsleri seisukoht maksukobara põhiseaduspärasusele. Tuleb anda mitte ainult riigikogu liikmetele, vaid eelkõige Eesti ettevõtjatele sõnum, et valitsuskoalitsiooni selline käitumine oli vale ja sõnamurdlik,” lausus Pevkur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.