Äripäev • 13. veebruar 2017 kell 12:00

Bonnieri preemia läks Repinski farmi paljastustele

Eesti Ekspressi ajakirjanik Marian Männi saab Bonnieri preemia  Foto: Andres Haabu

Täna avalikustati uuriva ajakirjanduse auhinna Bonnieri preemia võitja, kes on Eesti Ekspressi ajakirjanik Marian Männi.

Männi võitis preemia lugudega, mille järel lahkus ametist toonane maaeluminister Martin Repinski: 23. novembril Eesti Ekspressis ilmunud „Säh sulle eestimaist: Repinski kitsejuust tuleb Hollandist“ ja 30. novembril ilmunud „Repinski kümme suurt ja väikest valet“.

Preemiale kandideeris 21 tööd, mille seast valiti jaanuaris neli nominenti. Auhinnale pretendeerisid veel: 

Koit Brinkmann Äripäevas 7. juulil ilmunud looga „Räpane prügiäri Tallinnas“ ja 8. juulil ilmunud looga „Haisvad skeemid Põhja-Tallinna jäätmeäris;Tuuli Jõesaar Eesti Päevalehes 27. juulil ilmunud looga „Riigiamet lubas toidulisandi pähe Eestis müüki ohtlikku väävelhapet sisaldava preparaadi“ ja 5. septembril ilmunud looga „Analüüs näitab: imeravim Cellfood on väävelhappe ja kraanivee segu“;Tuuli Koch, Risto Berendson ja Oliver Kund Postimehes 19. mail ilmunud looga „Leedo: poliitilise toetuse hind oli 4 miljonit eurot", 14. juulil 2016 ilmunud looga „Fiasko oli praamihankesse juba sisse kirjutatud“ ja 4. septembril 2015 ilmunud looga „Väide: poliitikud soovisid Leedolt miljoneid".

Bonnieri preemia suurus on 5000 eurot ja selle annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev.

Žürii tööd juhtis Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed olid Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.

Bonnieri preemia väljakuulutamine Rootsi saatkonnas.  Foto: Andres Haabu
Hetkel kuum