Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäev otsib kõige tähtsamaid töötajaid

  Kühne+Nageli arendustiimide juht Oliver Wihler eelmisel aastal võtmetöötajate kogemusfestivalil.Foto: Andres Haabu

  Kui Sinu ettevõttes on mõni tubli ja entusiastlik töötaja, kes on ettevõtte tulemusi parandanud midagi uut välja mõeldes, vaimukalt seni tehtut muutes või geniaalselt probleemi lahendades, siis anna meile sellest teada!

  Äripäev otsib Eesti suurettevõtetest võtmetöötajaid, kes räägiksid ühest suurest väljakutsest, parandusest või uuendusest, mille nad on oma organisatsioonis teinud ja millel on olnud mõõdetav tulemus. Ootame, et see inimene räägiks, milline probleem või väljakutse tema ees seisis, kuidas ta selle lahendas, milline on uuenduse/muudatuse mõõdetav tulemus, mida ta teeks tagantjärgi asja hinnates teisiti, ja mis oleksid tema soovitused kolleegidele teistes Eesti suurettevõtetes.
  Üleskutse eesmärgiks on leida häid kogemuslugusid võtmetöötajate kogemusfestivalile "JAH! 2017", mis toimub 12. mail Tallinnas. Kogemusfestivalil jagatavate lugude eesmärk on praktiliste kogemuste vahendamine, osakonnajuhtide omavahelise suhtluse ja üksteiselt õppimise areeni loomine. 
  Nii kõnelesid mullu esimesel võtmetöötajate kogemusfestivalil näiteks Saku Õlletehase tarneahela arendusjuht Rainer Erman, kuidas ta viis kokkuhoiu otsimise laua tagant liini taha ja leidis õige motiveerimise abil ainuüksi purgiliinilt 13 000 eurot, printerist 1700 eurot ja loputuspritside juurest 5000 eurot. Logistikafirma Kühne + Nagel Tallinna IT-keskuses töötav šveitslane Oliver Wihler leidis lahenduse, kuidas prognoosida 25 üksuse kulusid 98protsendilise täpsusega. Andres Tukk Swedbankist jagas seda, kuidas ta pidi kolme kuuga liitma kokku Eesti, Läti ja Leedu üksuse, koondama 30% mõnesajast töötajast ning kasvatama samal ajal kiduvat ärimahtu 35%. Christen Puust ABBst rääkis aga, kuidas tal oli kontsernis aega kuus kuud, et kahekordistada tehase tootmismaht. Tänu heale müügitööle kasvab mahukaid lepinguid saanud tehas tänaseni.
  Usume, et koos Äripäeva lugejatega leiame üles senileidmata kangelaste rääkimata lood ja saame koos näidata vastutaval kohal töötamist kui lõbusat, pidevat väljakutset, inspiratsiooni ja edasiliikumist. Võtmetöötajate kogemusfestival on kohtumispaik keskastmejuhtidele-osakonnajuhtidele, kus nad saavad oma organisatsiooni uhkusega esindada ja omavahel suhelda. 
  Kõik head ideed ja vihjed on oodatud Äripäeva konverentside toimetuse juhi Marili Niidumaa meilipostkasti [email protected] hiljemalt 23. märtsiks 2017.
  Autor: Marili Niidumaa, Äripäeva konverentsid
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.