15 märts 2017

Äripäev otsib kõige tähtsamaid töötajaid

Kühne+Nageli arendustiimide juht Oliver Wihler eelmisel aastal võtmetöötajate kogemusfestivalil.  Foto: Andres Haabu

Kui Sinu ettevõttes on mõni tubli ja entusiastlik töötaja, kes on ettevõtte tulemusi parandanud midagi uut välja mõeldes, vaimukalt seni tehtut muutes või geniaalselt probleemi lahendades, siis anna meile sellest teada!

Äripäev otsib Eesti suurettevõtetest võtmetöötajaid, kes räägiksid ühest suurest väljakutsest, parandusest või uuendusest, mille nad on oma organisatsioonis teinud ja millel on olnud mõõdetav tulemus. Ootame, et see inimene räägiks, milline probleem või väljakutse tema ees seisis, kuidas ta selle lahendas, milline on uuenduse/muudatuse mõõdetav tulemus, mida ta teeks tagantjärgi asja hinnates teisiti, ja mis oleksid tema soovitused kolleegidele teistes Eesti suurettevõtetes.

Üleskutse eesmärgiks on leida häid kogemuslugusid võtmetöötajate kogemusfestivalile "JAH! 2017", mis toimub 12. mail Tallinnas. Kogemusfestivalil jagatavate lugude eesmärk on praktiliste kogemuste vahendamine, osakonnajuhtide omavahelise suhtluse ja üksteiselt õppimise areeni loomine. 

Nii kõnelesid mullu esimesel võtmetöötajate kogemusfestivalil näiteks Saku Õlletehase tarneahela arendusjuht Rainer Erman, kuidas ta viis kokkuhoiu otsimise laua tagant liini taha ja leidis õige motiveerimise abil ainuüksi purgiliinilt 13 000 eurot, printerist 1700 eurot ja loputuspritside juurest 5000 eurot. Logistikafirma Kühne + Nagel Tallinna IT-keskuses töötav šveitslane Oliver Wihler leidis lahenduse, kuidas prognoosida 25 üksuse kulusid 98protsendilise täpsusega. Andres Tukk Swedbankist jagas seda, kuidas ta pidi kolme kuuga liitma kokku Eesti, Läti ja Leedu üksuse, koondama 30% mõnesajast töötajast ning kasvatama samal ajal kiduvat ärimahtu 35%. Christen Puust ABBst rääkis aga, kuidas tal oli kontsernis aega kuus kuud, et kahekordistada tehase tootmismaht. Tänu heale müügitööle kasvab mahukaid lepinguid saanud tehas tänaseni.

Usume, et koos Äripäeva lugejatega leiame üles senileidmata kangelaste rääkimata lood ja saame koos näidata vastutaval kohal töötamist kui lõbusat, pidevat väljakutset, inspiratsiooni ja edasiliikumist. Võtmetöötajate kogemusfestival on kohtumispaik keskastmejuhtidele-osakonnajuhtidele, kus nad saavad oma organisatsiooni uhkusega esindada ja omavahel suhelda. 

Kõik head ideed ja vihjed on oodatud Äripäeva konverentside toimetuse juhi Marili Niidumaa meilipostkasti marili@aripaev.ee hiljemalt 23. märtsiks 2017.

Autor: Marili Niidumaa, Äripäeva konverentsid

Hetkel kuum