Mait Kraun • 23. märts 2017 kell 12:00

Pähklite ja seemnete müüja kasum langes järsult

Pähklid  Foto: Meeli Küttim

Kuivatatud puuviljade, pähklite ja seemnete pakendamise ning müügiga tegelev Rhumveld Baltic ei täitnud oma kasumieesmärki, aga käive püsis stabiilsena, selgub Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest.

Rhumveld Balticu müügitulu kasvas 0,2 protsenti 10,68 miljoni euroni. Ärikasum langes 277 645 euro võrra (-60,7 protsenti) 179 443 euroni.

„2016. aasta oli ettevõttele stabiilse käibega, kasumi osas eesmärke ei saavutatud. Põhiline osa mahtude kasvust tuleneb endiselt eksportturgudelt,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. 2017. aasta eesmärgiks on kasvatada käivet 10 protsenti, fookus on kasumlikkuse suurendamisel.

2016. aastal palkas ettevõte juurde ühe töötaja, praegu töötab ettevõttes 27 inimest. Käive vähenes ühe töötaja kohta 3,5 protsenti 395 539 euroni. Keskmine brutotasu (kuus) langes 7 protsenti 1659 euroni.

Ettevõtte juhatusse kuuluvad Iiris Kurvits ja Theodorus Johannes Recourt.

Dividende eelmisel ja üle-eelmisel aastal omanikele välja ei ole makstud. Jaotamata kasum oli 31. detsembri seisuga 1,31 miljonit eurot.

Ettevõtte ainuomanik on Hollandi ettevõte Rhumveld Winter & Konijn B.V.

Rohkem infot Rhumveld Balticu majandustulemustest saab Äripäeva infopangast.

Hetkel kuum