TransferWise tegi ettevõtetele virtuaalkonto

TransferWise'i tegevjuht Taavet Hinrikus ütles, et uus teenus loodi klientide nõudmisel.  Foto: Andres Haabu
Äripäev • 23. mai 2017 kell 4:00

TransferWise teatas täna, et hakkab ettevõtetele pakkuma uut ülemaailmset teenust, millega saavad firmad valuutaülekandeid saata ja vastu võtta sama lihtsalt, nagu toimetaksid nad sihtkohariigis kohapeal.

Borderless (piirideta) virtuaalkonto abil saavad ettevõtted tegutseda välisriikides nii, nagu omaksid nad kohalikku pangakontot, teatas TransferWise pressiteates. Virtuaalkontol on võimalik raha hoida ja konverteerida esialgu 15 valuutas ning taotleda kontonumbrit euroalas, Suurbritannias ja Ameerika Ühendriikides.

Borderless konto loomine ja haldamine on tasuta. Maksta tuleb üksnes valuutatehingute puhul teenustasu, nii nagu TransferWise'i senise teenuse puhulgi. Valuutavahetus toimub vastavalt keskkursile.

TransferWise'i kaasasutaja ja tegevjuhi Taavet Hinrikuse sõnul on pangatoimingud olnud läbi aegade ettevõtete jaoks äärmiselt kulukad, eriti olukorras, kus äri on rahvusvaheline. Isegi alternatiivid nagu PayPal on väikeettevõtjate jaoks liiga kallid.

“Klientidelt kuuldud tagasiside põhjal leidsime, et TransferWise võiks siinkohal midagi ära teha. Seepärast tulimegi välja mõttega Borderless virtuaalkontost, mida ei piira riigid ega valuutad. Konto annab piiriülestele ettevõtetele rohkem tegevusvabadust ja parema kontrolli oma rahaasjade üle,” selgitas Hinrikus.

Hetkel kuum