Mait Kraun • 25. mai 2017 kell 14:45

Innovaatiline Eesti tarkvarafirma laienes New Yorki

Realeyes mõõdab veebikaameraga inimeste emotsioone.  Foto: Realeyes

Emotsioonide mõõtmise tarkvara tootev Realeyes suutis käivet tublisti kasvatada ning ettevõte laienes ka New Yorki.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et IT-firma Realeyes OÜ müügitulu suurenes 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 39 protsenti, 3,27 miljoni euroni. Ärikahjum ulatus aga lausa 1,03 miljoni euroni, 2015. aastal teenis ettevõte 652 295 miljonit kahjumit.

Ettevõtte keskmine töötajate arv vähenes 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 10 inimese võrra, 12ni. Käive töötaja kohta tõusis 154 protsenti, 272 249 euroni. Keskmine brutotasu tõusis lausa 64 protsenti, 5975 euroni kuus. Juhatusele maksti kokku 100 085 eurot tasusid.

Realeyes OÜ põhitegevusalaks on emotsioonide mõõtmine veebikaamera kaudu ning kogutud andmete analüüs paremate turundusotsuste tegemiseks, kirjutas ettevõte tegevusaruandes. „2016. aasta prioriteediks oli USA turule sisenemise ettevalmistamine ja käibe kasvatamine. Olulise sammuna selles suunas palgati müügitiim New Yorgis.“

„2017. aasta jätkuv eesmärk on käibe kasvatamine SaaS platvormi müügist, liikumine edasimüüjatelt enim otsemüügile. Kavas on suurendada ka pikaajaliste hankelepingute osakaalu müügis. Käibe kasvatamise kõrval investeeritakse jätkuvalt tugevalt tootearendusse, et videoanalüütika turul kinnitada globaalne juhtpositsioon ning laiendada meedia mõõtmise ja optimiseerimise tooteportfelli,“ kirjutas firma aruandes.

Realeyes OÜ emafirma on Realeyes (Holdings) Limited. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud. Ettevõtte ainuke juhatuse liige on Mihkel Jäätma.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum