Äripäev • 31. mai 2017 kell 8:24

Selgus uus riigihalduse minister

Keskerakonna peasekretär Jaak Aab  Foto: Postimees/Scanpix

Peaminister Jüri Ratas esitab Mihhail Korbi asemel uueks riigihalduse ministriks Keskerakonna praeguse peasekretäri Jaak Aabi, erakonna juhatusele esitab Ratas Aabi kandidatuuri järgmise nädala teisipäeval.

"Ma teen juhatusele ettepaneku, et Keskerakonna uueks ministriks saaks inimene, kes tunneb seda valdkonda läbi ja lõhki, ta on selle valdkonna professionaal," kõneles Ratas ERRi vahendusel ja rõhutas, et Aab on riigihalduse vallas väga hea asjatundja ja alles seejärel poliitik. 

Aab ütles, et loodab ministrina haldusreformi painavad probleemid lahendada ning et teema tundmine ja ka tema poliitiline kogemus aitavad tal ministrikohal vastu pidada. "Ma ei ole kunagi arvanud, et midagi on kerget. Selles valdkonnas on praegu väga otsustavad ajad, tuleb langetada otsuseid," sõnas Aab.

Ratas meenutas aastaid 2005-2007, kui Aab oli sotsiaalminister ja siis olid tema valitsusalas rasked ajad, mis Aab suutis lahendada. Enne ministriks saamist on Jaak Aab olnud Võhma linnapea, Viljandimaa Omavalitsuste Liidu liige, Võhma linnavolikogu liige ja Eesti Linnade Liidu tegevdirektor.

Vaata pikemalt ERRist

Mihhail Korb otsustas eelmisel kolmapäeval ministriametist tagasi astuda meediasse jõudnud NATO-vastase kommentaari tõttu. Korb ütles vahetult pärast kohtumist Ratasega, et tegi otsuse koalitsiooni tervise huvidest lähtuvalt.

Korbi riigikogusse naasmise korral peab valimistulemuse järgi talle koha vabastama Keskerakonna fraktsiooni liige Marko Šorin.

Hetkel kuum